Létezik, hogy túl erős a szemüvegem?
Sziasztok!
A jura kor ota szemuveges vagyok, kozepso csoportos ovodas korom ota egeszen pontosan, es hat...szegyen nem szegyen a legutobbi szemuvegemet amit jelenleg is hordok 2009ben csinaltattam. Azota februarban is voltam latasvizsgalaton ahol bemerte a szemesz a szemuveget is meg a szememet is es azt mondta, hogy passzolnak egymashoz, viszont ha rajtam van a szemuveg akkor egyfajta nyomaserzes van a fejtetomon illetve szedulok, ami kivalo taptalaja a panikrohamoknak. Ha leveszem, minden oke. Kicsit mar ferde a szara (na jo nagyon :D) meg hat leven 9 eves letezik, hogy az uvege is elferdult? A csutortoki program a szemuvegcsinaltatas lesz. Egyebkent sokat viszket a szemem mostanaban. Rovidlato vagyok :)
27/L
Egy szemüvegnél nem csak a dioptria fontos. Ha elferdült a szára, valószínűleg az egész szemüveg ferde, ebben az esetben már nem az optikai középpontban nézel ki. Nem véletlenül mérnek PD-t, pupillatávolságot is, ez változhatott 9 év alatt. Lehet, hogy épp a középvonalban nagyon karcos a lencse, ez is okozhat kényelmetlenséget.
Ha elferdült, megváltozhatott az LC távolság is, ez a szem és a lencse belső felszíne közti távolság, egy rövidlátót ez is zavarhat. Szerintem ideje egy új szemüvegnek :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!