Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hogyan érhetném el, hogy ne...

Hogyan érhetném el, hogy ne legyen karikás a szemem, vagy szimplán hogyan tudom csökkenteni a karikák erősségét?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok és koraszülött. A szemem igencsak rossz, a koraszülöttségből kifolyólag. Nehezen fókuszálok és a tárgyak önmagában kisebbnek tűnnek mint szemüvegben. A dioptriák: -5,5 és -5. Emellett a szemem fényérzékeny igencsak.

Bizonyára az igencsak erős szemüveg miatt karikásak ilyen szinten a szemeim (nem dagadt meg a szemem alatti hely, csak szimplán szürke), de ez serdülőkor előtt nem volt így. Mostanában kicsit meg is visel ez az időszak mivel fáradtabb vagyok. De a lényeg hogy hogyan tudnám ezt lecsökkenteni? Mostanában megpróbálok korábban lefeküdni de többet nem igazán tudok tenni.

2018. ápr. 29. 17:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Megfelelő mennyiség alvás és rengeteg folyadék ivás. De mivel ez nálad a szemproblémákból is adódik, többet nem tudsz tenni. Korrektor még sokat javíthat a dolgon.
2018. ápr. 29. 18:55
 2/4 A kérdező kommentje:
Pontosan mi is az a korrektor? Egyébként köszönöm a választ!
2018. ápr. 30. 16:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Smink a szemeid alá, halványítja a karikákat :)

Drogériában tudsz venni, ha gondolod. https://www.youtube.com/watch?v=wjmpF61Do4Y

2018. ápr. 30. 16:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Sajnos nem mindenkinek segít az alvás+víz, nekem pl vékony a szemem alatt a bőr, pontosan ugyanolyan karikás ha 4 órát alszok és alig iszok, meg most hétvégén 8-10 óra alvásokkal pluszba annyit iszok mint egy ló.
2018. máj. 1. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!