Hogy élhetek 10 dioptriávaL?
Azt mondod, eddig se volt sokkal jobb, igazándiból csak te magad tudhatod, milyen lélektani határt lépett át ez a szám.
Egyik napról a másikra nem romlik dioptriákat a szemed, mennyi volt eddig?
#1, sajnos nincsen mindenkinek mellényzsebben félmilliója egy szemműtéthez (igen, van feleannyiért is, 6-os dioptriáig). Nekem sincs. Nekem csak szerencsém van, hogy -7 körül megállt a látásom romlása.
Viszont ilyen dioptriánál már valóban okkal merül fel a kérdés: ha alkalmas vagy rá, nem járnál-e kevésbé rosszul egy műtéttel, mint egy emberi méretre vékonyított lencsével? (ha nekem évekkel ezelőtt egy -7-es elfogadhatóra vékonyítása féláron került ötvenezerbe és kategóriánként az árak exponenciálisan nőnek, neked jóval többe fájhat ha vékony lencsét akarsz)
A szemműtét és a kontaktlencse is kizárva azt mondták.
Nagyon rég voltam utoljára 11éve sajnos akkor még csak 12voltam.a bal szemem akkor is 9es volt az csak egy dioptriát romlott ennyi idő alatt az egész jó viszont a másik 6osról romlott idáig.hozzáromlott a másikhoz.
kérdeztem az orvost hogy nagy e baj kell e aggódnom h megvakulok azt mondta nem,de így is teljesen ideg vagyok.a tudat h sosem műthetem meg is lesokkolt és erről a tompalátásról sem tudtam
elvileg az azt jelenti hogy az agyam csak az egyik szememet használja rendesen,de ez mit jelent a gyakorlatban? hogy nincs térlátásom? akkor eddig pl egy 3d film nézésénel ez hh nem tünt fel?
nagyon nem tudok most megnyugodni ezekkel a tényekkel...
A kontaktlencsere azt mondta olyan kicsi a szaruhartyam hogy lepottyanna rola
A szemmutetre meg azt h ekkora dioptrianal az mar nem lenne 100hatasos
ha még olvasod a válaszokat.
sasszemklinikán -12-est is úgy műtöttek h nem kellett neki utánna szemüveg.
van olyan is h -8-asról -2-esre műtötték.
Igaz drága,de lehet részletre is fizetni.
Írhatsz nekik, telefonálhatsz. Rendesek és rögtön válaszolnak. Ha neten kérsz időpontot akkor ingyen megvizsgálnak. Aztán pontosan megmondják neked h miket tanácsolnának neked.
Nekem 500 000ft-ba kerül, mert lassan gyógyulnak a sebeim és azért, mert nem akarok 3 hónapig kontaklencsét hordani. Femto kezelésnek hívják. részletre fizetve 278 000ft és havonta 1 évig 20 000ft.
Nekem megéri h ne kelljen többé szemcvsit hordanom. nekem -7-es és -6-os a látásom.
lehet h neked teljesen megműtik h ne kelljen többé szemcsi, de lehet h csak valamennyi dioptriára. de lényegesen kissebbre. érdeklődni kell és megtudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!