Mi van akkor, ha a színtévesztők látják jól a színeket? Ez azért is érdekel mert én is az vagyok.
Én is színtévesztő vagyok. Egy közlekedési lámpánál érzékelem, hogy nekem szabad az út, azt LÁTOM, hogy nekem zöld. Közben az eszemmel TUDOM, hogy piros és én látom rosszul.
Szerinted megkockáztassam, hogy elüssenek? 70 év alatt megtanultam így élni
A lámpánál átmennék pirosnál, mert én zöldnek LÁTOM, de nem megyek, mert piros (ezért vagyok színtévesztő). A pirosat keverem a zölddel, tehát jobb, ha megvárom, míg a többség elindul. Eddig nem volt baj belőle, jogsim nincs.
Sajnálom, ha nem volt érthető, amit írtam. 4.#, te ugye nem kevered a színeket? Kicsit nehéz így elképzelni a helyzetünket.
4es vagyok.
Színtévesztő vagyok. De soha semmit nem kevertem még össze. A zöldet a pirossal meg pláne. Jogsim is van. Ja mondjuk 2 egyforma szint raksz egymás mellé és az egyik egy árnyalattal eltér azt látom, hogy nem látom. :D
Meg a pettyes könyvben sem látom az összes számot, de szerencsére nem keverem ilyen durván.
Amúgy akkor jogsi nélkül vezetsz?vagy nem értem.
Te tuti Színtévesztő vagy?
Nincsen jogsim, sose volt, én gyalogosan közlekedem.
A színtévesztésnek is vannak különböző fajtái, az enyém ilyen.
Többféle színtévesztés van, de azért az, lássuk be, ostobaság, amikor valaki színtévesztőként a saját normális színlátása mértékéről nyilatkozik, az pont olyan, mint a süket ember Mozart egyik darabjáról. Ezt azért merem kijelenteni, nem sértésként, hanem ténymegállapításként, mert egy fél életen át én is ezt az álláspontot hangoztattam. Aztán csináltattam szemüveget, és rá kellett ébrednem, hogy a világ egészen más a normális színlátással. Nekem sem volt soha semmilyen problémám az életben, én a gyakorlatban a zöld és a barna bizonyos árnyalatait keverem össze, ilyen sincs a természetben, hogy erre szükség lenne, aztán mégis, majd leesett az állam, amikor körbenéztem a szemüveggel.
A szemüveg drága, de én mindenkinek azt ajánlom, menjen el a vizsgálatra, az olcsó, a végén betolják neki a személyre szabott szűrőt, aztán nézzen körül. Ha itt és nekem nem is, de magának, egyedül, sötétben, gondolatban el fogja ismerni, hogy hülyeséget beszélt. :)
Hálás lennék, ha visszatérnétek a kérdező problémájához!
Többször műtötték a szememet, VAN megfelelő szemüvegem.
Ha tanácsot szeretnék kérni, majd kiírok egy kérdést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!