Szerintetek azonnal megkapom a szemüvegem?
Figyelt kérdés
11 éves vagyok, feb. 17-én voltam szemészet él, ki is választottam a megfelelő szemüveget és majd márc. 24-én megnézi egy védőnő (optikai nézte meg először).Szerintetek azonnal megkapom, vagy csak akkor indul el a rendelés?2018. márc. 17. 09:06
1/12 A kérdező kommentje:
Feb. 19-én, bocsi.
2018. márc. 17. 09:08
2/12 anonim válasza:
Ezt nem értem. A védőnőnek mi köze van a szemüvegedhez?
3/12 A kérdező kommentje:
Az, hogy ugye egy optikus már megnézte a szemem, de törvény szerint, (mivel kiskorú vagyok) meg kell nézni neki is a szemem és, hogy amint megnézi akkor megkapom a szemüvegem, amit választottam?
2018. márc. 17. 09:34
4/12 anonim válasza:
Tudomásom szerint ez után bele kell csiszoltatni a lencséket, az optikai üzleten múlik, hogy mikorra vállalják. 1-2 nap, maximum 1 hét szokott lenni a rendelést követően.
5/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!Amúgy Gödöllőn van ez az optika (nevét pontosan nem tudom) :)
2018. márc. 17. 09:41
6/12 anonim válasza:
Azonnal nem kapod meg, nekem 1 hét után lett kész a szemüveg, miután megnézték a szemem.
7/12 A kérdező kommentje:
Csak nekem még egy védőnőnek is meg kell néznie, pedig már egy optimus megnézte :(
2018. márc. 17. 14:31
8/12 anonim válasza:
Három gyerekem van, abból az egyik szemüveges, én is szemüveges vagyok kisgyerek korom óta, soha nem nézte meg védőnő a szemüket mielőtt elmentünk volna szemüveget készíttetni. De nem is az ő szakterülete, nem is értenek hozzá, azért van a szemész orvos, optometrikus és optikus.
Ráadásul egy gyerek esetében még közülük sem jó bármelyik, gyerek szemészt kell felkeresni, annyira sokat tud kompenzálni még a szem 14 éves kor alatt.
Szóval ezt a védőnős dolgot továbbra sem értem, itthon nincs ilyen. Vagy külföldön laksz?
9/12 anonim válasza:
Most olvasom, gödöllői vagy. Ott gyerek szemészeti rendelés van pl. itt: [link] . Megnéznek és meg is lehet rendelni a szemüveget.
10/12 A kérdező kommentje:
Igen, itt voltam :D
2018. márc. 17. 16:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!