Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ez vissza fog állni?

Ez vissza fog állni?

Figyelt kérdés
Elkezdtem kontaktlencsét hordani, -2,5es a szemem, ezelőtt nem volt semmim, de elvoltam nélküle, csak suliban zavart (első padban se láttam). Most lencsével nagyon jó, viszont ha kiveszem, sokkal rosszabbul látok mint azelőtt. Ha egy ideig nem hordanám, ez visszaállna? És mitől van ez? Attól, hogy már van viszonyítási alapom vagy már a szem izmai nem dolgoznak úgy (azaz elkényelmesedett a szemem)?
2018. febr. 19. 18:39
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem fog, mivel a szemed tovább lustult a szemüveg miatt. Majd 65-70 évesen jöhet olyan 0,5 dioptriás javulás, de az annynyi, mint ha beleköpsz a tengerbe. Hasznos volna a szemizmok masszírozása és a szem edzése, (amit oktatnak is), de ahoz kitartás kell.
2018. febr. 19. 20:33
 2/2 anonim ***** válasza:
Az agy és a szem kezd ellustulni, mert nem kell kompenzálnia.
2018. febr. 20. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!