Hogy zajlott a kontaktlencse betanítása nektek?
Sziasztok!
Pénteken megyek kontaktlencse illesztésre. Nektek hogy ment az első alkalommal berakni meg kivenni? Már nagyon várom, de azért félek kicsit, hogy nagyon béna leszek. Nektek mennyi ideig tartott az illesztés? És első nap tényleg 4 órát már bent lehet?
Előre is köszi a válaszokat! :D
Előtte szemvizsgálat volt.
Először megnézték a géppel a szememet, ugye itt tudják meg a görbületet, átmérőt meg azt hogy van e asztigmiád. A dioptriát is méri de nem pomtosan.
Utána 5 méterről el kellett olvasnom ilyen kicsi tévéről a számokat. Amikortól nem tudtam, lencséket tettek a szemem elé és úgy kellett. Amelyik lencsével már tudod a legkisebbet is, olyan a dioptriád.
Utána szemnyomás mérés volt.
Másnap volt a lencse próba és betanítás.
Először én próbáltam betenni, mert mikor az orvos akarta mindig belepislogtam 😂. Elég nehezen ment kb fél óra kellett mire beraktam.
Ezután el kellett menni egy fél órára, hogy kiderüljön, hogy bírja e a szemem.
Utána meg ki kellett venni. Ez nem ment, végül az orvos vette ki.
A legvégén pedig elmondott mindent a tisztítással meg ilyenekkel kapcsolatban.
Nekem a lencse sose volt kényelmetlen :D
Első nap igen, 4 órát lehet bent, másnap 6 és így tovább. Bár én nem igazán tartottam be a hordási időt, de ne kövesd az én példámat :)
Ja és először próbalencsét fogsz kapni, ami elvileg ingyenes. Ezt én 2 hétig hordhattam (bár egy hónapig hordtam de az mindegy 😂😂).
Ha bármi kerdésed van ezzel kapcsolatban, válszolok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!