Akik folyamatosan szemüveget hordanak, nekik miért "megy össze" a szemük?
Sziasztok!
Azt figyeltem meg, hogy a mindennapokban szemüveget hordó ismerőseimnek a szeme, valahogy annyira hozzászokott a szemüveghez, hogy olyan mintha be lenne szűkülve. Mármint még ha nem is erős dioptriát hord az illető, amikor leveszi a szemüveget, latszik, hogy nem olyan a szeme mint annak aki nem hord szemüveget, vagy csak ritkán. Ez miért van?
Apám gyerekkora óta szemüveges, de ez a tünet nem látszik rajta akkor sem, ha leveszi a szemüvegét.
Ahogy előttem is írták, ez a jelenség a szemüveg mögött látszódhat, de ez attól függ, hogy közel- vagy távollátó az illető.
Nézd meg a jobb szemét és megérted miről van szó:
Ez "optikai csalódás" a lencsék miatt. Valójában nem történik a szemünkkel semmi ilyesmi. Én évek óta minuszus szemüveget hordok, mindenki azt mondja, hogy anélkül kisebb a szemem, pedig nem.
Néha még az is közrejátszik, hogy ha nincs rajtam szemüveg és nem látok rendesen messzire, akkor hunyorítok. Ez is kisebbnek mutatja a szemem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!