Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Éjjelivezetéskor nagyon...

Krisztian20pap kérdése:

Éjjelivezetéskor nagyon nehezen látok de nappal kiváloan van távolláto szemuvegem de az sem erős mit tegyek?

Figyelt kérdés
2018. jan. 13. 09:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Farkasvaksag-gyanus. Szemeszhez kene menni, surgosen. Hany eves vagy amugy es mit jelent nalad a 'nem eros' szemuveg?
2018. jan. 13. 09:47
 2/8 A kérdező kommentje:
20 eves vagyok . Nappal kivaloan latok vele de ejjel nem . ezért gondolom ezt .
2018. jan. 13. 09:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

En ugy tudom a farkasvaksagnal szurkuletkor nem latunk, de ejjel mar igen.

Amugy egyetertek az elozovel, menj el szemeszhez.

2018. jan. 13. 10:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ennek általában A-vitamin-hiány az oka, vegyél a gyógyszertárban és szedd rendszeresen.
2018. jan. 13. 10:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen, lehet, hogy vitamin kell, de akkor is egyeztesd az orvossal.

(Bár gondolom az egyik orvos javasolni fogja, a másik nem.)

2018. jan. 14. 10:58
 6/8 Palotás Imre ***** válasza:

Egyetértek az előzővel. Bármit csinálsz orvossal való konzultáció nélkül, az szerencsés esetben lehet jó, de lehet, hogy többet ártasz magadnak, mintha semmit sem tennél.

Ha tudsz, még a héten menj el a helyi szakrendelőbe. Hívd fel őket, és ha beutalóköteles a szemészet, akkor a háziorvosod ad beutalót.

2018. jan. 16. 06:39
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem ugyanez a bajom, speckó lencse van a szemüvegemben, optikussal csináltattam. Nem csak dioptriás hanem prizmás is (máshogy töri a fényt). Amúgy a távollátásomra 0,5 dioptriát mértek, ez nem is indokolná sem a tüneteket sem a dioptria nagyságát.

Nekem is csak félhomályban para, sötétben, világosban nem gáz.

Üdv, M

2018. jan. 16. 19:25
 8/8 anonim válasza:
Mondjuk abban a szürkületben amikor a kocsi lámpája se sokat ér szinte mindenkinek van egy kis gondja a látással de ez rövid idő. Ha szürkületi vezetést ki szertnéd vizsgáltatni Kecskemét volt katonai korházban , ahol régen a pilótákat mostmár téged is kiviszgálnak. Be kell jelentkezni.
2018. jan. 23. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!