Nektek hogy ment?
Nemsokára lesz szemüvegem. Nagyon várom már, mert beleszerettem a keretbe, de egyben félek is, hogy majd nehéz lesz megszokni stb. A dioptriám nem nagy, főként az egész napos fejfájás miatt lett megcsináltatva -0,5-ös. Nektek hogy teltek az első napok a szemüvegben? Kívülállók reakciói mik voltak?
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Biztos, hogy emiatt fáj? Kivizsgáltak más irányban is?
Feles dioptria esetén én nem hordanám, mert utána majd egyre erősebb kell.
Nekem először nagyon furcsa volt. Tetszett, hogy végre normálisan látok, minden táblát, feliratot el tudok olvasni, messziről is felismerem az embereket stb., de nagyon zavart, hogy valami ott van a fejemen. Leginkább ezt volt nehéz megszokni, valamint furcsa volt, hogy jobban kellett mozgolódnom, fordítanom a fejemet mert a keret kitakart egy-két dolgot. A környezetedben mindenkinek feltűnik, hogy szemüveges lettél, meg is kérdezik "szemüveges lettél?", mintha nem lenne egyértelmű :D Ha jól áll, akkor megdicsérnek, hogy tök jó stb., de azért eleinte szerintem nekik is furcsa egy kicsit, de ők is megszokják. Én végül átváltottam kontaktlencsére, mert azt sokkal jobban szeretem.
Egyébként nekem sem nagy a dipotriám, -0.75, amire szintén mondják, hogy felesleges rá szemüveg. Ennek ellenére engem nagyon zavart, mert nem láttam normálisan (a suliban nem láttam a táblát, nem tudtam elolvasni táblákat, feliratokat az utcán, boltokban stb.), úgyhogy én nagy örömmel, önként mentem szemüveget csináltatni, hogy végre normálisan láthassak:) Nyilván nem vagyok vaksi szemüveg/lencse nélkül, itthon is elvagyok nélküle, de az utcára mindenképpen használok, kocsiba sem ülnék nélküle, mert ezekhez a dolgokhoz szükségem van rá.
Most akkor jöhet a 90%-os fülhöz a hallásjavító, mert az sem tökéletes senkinek sem?
-0,75-re túl nagy ár a kontaktlencse, meg a szemüveg is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!