Nagyon hamar romlik a szemem, pedig egyre kevesebbet mobilozok! Meddig fog romlani? 15/l
Sziasztok. Nyár végén kaptam egy szemüveget mikor 14 voltam. -1,5 és -1,75 volt. Nyár elején nem szükségelték mert akkor -1 volt mindkettő, az orvos nem mondta hogy kell szemüveg.
Ma viszont felpróbáltam a nagybátyám szemüvegét, meg az enyémet egyszerre hát nagyon más volt. Azalatt a 4 hónap alatt sokat romlott, és picit messzebbről homályosak a fényes dolgok. Nem terveztem 1 évig másik szemcsit de lehet szükségem lesz rá.
Nagyon félek hogy elrontom nagyon, pedig napi 1-2 óra telefon, szünettel, fény mellett olvasok könyvet, nem Tv-zek és gépet is ritkán használok.... hogy változtathaték?
Tulajdonképpen a 11-esnek is igaza lehet, abban az esetben ha valaki tompalátó és semmilyen dioptriával nem javítható a szeme, na az pont 0 dpt. De attól még nem lát egy bizonyos szint felett
Mindenki jobban lát erősebb szemüvegben (tompalátókon kívül), és a 100 %-os látást is lehet javítani mondjuk 150-re egy 0,25ös vagy 0,5ös lencsével, annak is, aki semmilyen fénytörési hibával nem rendelkezik. De a normál látást ebben határozták meg. Ha mondjuk újracsinálnák az egészet, és a normál látást 125, 150 vagy akár 200 %-ban határoznák meg, sokkal több lenne a rövidlátó. De ugyanez igaz fordított esetben is. Ha csak 80 vagy 90 %-ban, akkor meg kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!