A kontaktlencséket mennyi időközönként kell cserélni? Esténként ki kell venni? Jobb mint a szemüveg?
van többféle, egynapos, hónapos, féléves, talán éves is....
esténként ajánlott kivenni (bár van valami viszonylag új, amit nem muszáj)
akinek van rá pénze, tudja használni, megszokja, annak jobb mint a szemüveg.
vannak veszélyei is, fontos a higiénia, de ha mész venni, elmondod h kezdő vagy, mindent elmondanak :)
Van lágy lencse: abból van olyan amit havonta kell cserélni, nekem olyan van, de a többi félét nem ismerem.
Kemény lencse: ezt egy évig lehet használni.
Természetesen mindkét félét ki kell venni éjszakára. Ha nem veszed ki és úgy alszol reggelre nagyon fog fájni a szemed,de ez viszonylag hamar elmúlik. De akkor se szabad benthagy ni. Nagyon kiszárd tőle a szemed. Van olyan, amint nem kell kivenni, hanem (azt hiszem) egy hónapig használhatod, annélkül, hogy kivennéd.
eDe a lencsét úgyis szemész írja fel neked, mert nem pont ugyanolyan dioptria kell mint a szemüvegből, szóval ő majd úgyis elmond mindet. Még azt is megmutatják, hogy hogyan kell betenni. Meg adnak egy hónapos próbadarabot is.
Szerintem jobb mint a szemüveg, kényelmesebb. Én jobban szeretem. De ez emberfüggő.
Remélem segítettem.
Nekem 2hetes lencsém van, ami bent lehetne éjjel is, de én ki szoktam venni, mert jobb a szemnek és az a 2 perc amíg berakom reggel nem egy fárasztó dolog.
Amúgy sokkal jobb mint a szemüveg, amit mindig is utáltam mert nyomta az orrom meg keretek közt látni azért nem az igazi... kontaktlencsével meg el is felejtem hogy van valami a szememen, tökéletesen látok, szóval tök jó. Volt színes lencsém is az meg különösen tetszett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!