Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A kontaktlencséket mennyi...

A kontaktlencséket mennyi időközönként kell cserélni? Esténként ki kell venni? Jobb mint a szemüveg?

Figyelt kérdés
írjatok le mindent amit tudtok róla, mert nekem lett egy lehetőségem, hogy vegyek de nem tudok semmit se róla. Az interneten csak az orvosok meg a nagy emberek írnak róla, meg dicsérik, de engem érdekelne egy olyan véleménye akinek már van.
2010. jún. 2. 10:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

van többféle, egynapos, hónapos, féléves, talán éves is....

esténként ajánlott kivenni (bár van valami viszonylag új, amit nem muszáj)

akinek van rá pénze, tudja használni, megszokja, annak jobb mint a szemüveg.

vannak veszélyei is, fontos a higiénia, de ha mész venni, elmondod h kezdő vagy, mindent elmondanak :)

2010. jún. 2. 10:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Van lágy lencse: abból van olyan amit havonta kell cserélni, nekem olyan van, de a többi félét nem ismerem.

Kemény lencse: ezt egy évig lehet használni.

Természetesen mindkét félét ki kell venni éjszakára. Ha nem veszed ki és úgy alszol reggelre nagyon fog fájni a szemed,de ez viszonylag hamar elmúlik. De akkor se szabad benthagy ni. Nagyon kiszárd tőle a szemed. Van olyan, amint nem kell kivenni, hanem (azt hiszem) egy hónapig használhatod, annélkül, hogy kivennéd.

eDe a lencsét úgyis szemész írja fel neked, mert nem pont ugyanolyan dioptria kell mint a szemüvegből, szóval ő majd úgyis elmond mindet. Még azt is megmutatják, hogy hogyan kell betenni. Meg adnak egy hónapos próbadarabot is.

Szerintem jobb mint a szemüveg, kényelmesebb. Én jobban szeretem. De ez emberfüggő.

Remélem segítettem.

2010. jún. 2. 10:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2hetes lencsém van, ami bent lehetne éjjel is, de én ki szoktam venni, mert jobb a szemnek és az a 2 perc amíg berakom reggel nem egy fárasztó dolog.

Amúgy sokkal jobb mint a szemüveg, amit mindig is utáltam mert nyomta az orrom meg keretek közt látni azért nem az igazi... kontaktlencsével meg el is felejtem hogy van valami a szememen, tökéletesen látok, szóval tök jó. Volt színes lencsém is az meg különösen tetszett.

2010. jún. 2. 19:36
 4/5 A kérdező kommentje:
látom mindenki csak dicsérni tudja...de így, hogy minden hónapban cserélni kell elég költséges. Nem hiszem, hogy minden hónapban kitudnék adni annyi pénzt. Sajnálom...pedig engem is vonzott.
2010. jún. 2. 23:03
 5/5 anonim válasza:
100%
Ha jól kiválasztott a kontaktlencse,akkor kényelmes.Viszont pl ,ha kevésa könyned akkor zavaró is lehet.Ilyenkor műkönny, de az se lehet mindig megoldani,hogy 20 percenként előkapd a kis üvegcséd:) légkondiban kifejezetten rossz érzés,és könnyebben megtelepszenek rajta a bacik, ezért nagyfokú odafigyelést igényel a tisztítása. Olyan viszont nincs ,hogy csak kl-ét használsz és kidobod a szemüveged.Gondolj bele,ha romlik a dioptriád akkor csak úgy tudják felülvizsgálni ha nincs rajtad 24 óráig a kl,akkor 1 napig nem látsz majd? és esténként akkor is javallott kivenni,ha éjjel nappal viselhető kl-ről van szó, mert komoly problémákat okozha.Azt inkább azoknak szokták javasolni akik a munkájuk vagy életvitelük nem engedi meg h minden alváshoz kivegyék,vagy szeretnek elbóbiskolni délutánonként:) Amúgy aki írta h 2 hetese van és benne alszik, elmondanám,hogy azt a lencsét nem éjszakai hordásra alakították ki,megoszlanak a vélemények,de ha mégis bent tartod akkor a viselésí idő felére csökken,azaz 1 hét (johnson lencse).
2010. jún. 8. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!