Ha a kislányom (9 éves) kapott egy 1.5 dpt-s szemüveget, akkor mire van nagyobb esély? Romlani fog még a szeme, javulni, vagy marad ugyanilyen?
Szia!
Úgy érted, hogy +1.5 dpt, tehát nagyít a lencse? Ez látszik valamennyire, ha megnézed szemből a lányod szemüvegben, hogy nagyobb a szeme a környezetéhez képest, vagy kisebb.
Az a tipikus, hogy tinikorban úgy változik a szem, hogy utána minuszos szemüveg kell. Tehát ha most pluszos van, akkor elég jó rá az esély, hogy később nem fog kelleni. Ha viszont most minuszos van, akkor sajnos inkább az várható, hogy romlik. De olyan nagyon ne ess kétségbe, a szemüveg így is kell, úgy is kell, az már nem számít sokat, hogy pont hány dioptria.
-1,5
Azért van különbség -1,5 és -5 között :)
Ez nem teljesen igaz, mert én elsős voltam és kaptam -0,5-ös lencsét mind2 szememre. Nem használtam vagy csak alkalomszerüen és tovább romlott -2-re ez kábé hatodikban volt és azóta -2-es mindkettő szemem. Szerintem a fejnövéses teóriád alapján még kellett volna romlania valamennyit.42 vagyok...
Hogy válaszoljak is a kérdezőnek: Csak alkat és szerencse függő, hogy romlik-e a szeme tovább (és meddig) vagy megáll akár már most is, ha rendszeresen használja a szemüveget. Javulni csak műtéttel fog úgy készüljetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!