Ér valamit a kék fény szűrő réteg a szemüveg lencsén?
Pénzlehúzás.
Először is elég hamar, érdemi bizonyítékok nélkül rácuppantak erre a témára, hogy pont ettől romlik, meg nem tud aludni az ember utána stb.
Másrészt, ha így is van, ingyen be lehet állítani a monitoron is, hogy mennyi legyen az a kék.
Nekem nagyon sokat javított a helyzeten, hogy hordom. A monitor beállításán felül is számít. Ha nincs rajtam hamar bekönnyezik a szemem és fáj. Ha rajtam van, nem. Nem fűztem hozzá túl sok reményt, szóval kétlem, hogy placebo lenne.
Először gagyi ebay-eset vettem, az nem olyan jo. Optikából érdemes rendelni.
A szemüveg azért lehet jó mert a LED-ek és a fénycsövek is igen nagy arányú kék fényt bocsátanak ki.
Este a közvilágítás is igen káros a belső óránkra egy Harvard kutatás szerint (Blue Light Has a Dark side)
Én itt vettem magamnak szemüveget a gépezéshet és estére is:
Hát még a felhőtlen ég mennyi kéket bocsát ki...istenem.
Akkor csak járkáljatok az egész világot sárgásan látó szemüvegben a FIX mértékű kék összetevő szűréssel, függetlenül attól, hogy a szűrendő objektum éppen mennyi kéket is bocsát ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!