Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A -0.25-re kell szemüveg?

A -0.25-re kell szemüveg?

Figyelt kérdés
Az orvos azt mondta, hogy erre még nem szoktak adni, de ha zavar akkor arra az esetre adott papírt. És engem nagyon zavar az iskolában, mert nem látm a táblát... Meg nagyon gyakran fáj a szemem. Szerintetek elmenjünk szemüvegért vagy sem?
2017. okt. 8. 10:57
 1/8 anonim ***** válasza:
54%
Igen, kell. Te is érzed a hiányát.
2017. okt. 8. 11:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát a táblalátás nem 0,25 dioptrián múlik...
2017. okt. 8. 11:19
 3/8 A kérdező kommentje:
Miért? Min múlik?
2017. okt. 8. 11:41
 4/8 anonim válasza:

-0.25 nagyon nagyon kevés. Ennyinél nem lehet nagyon jelentős a "nemlátás". Én -1.25 -1.75ös vagyok, és néha nem tűnik fel, ha nincs rajtam szemüveg. Kérd meg a tanárt, hogy ültessen előrébb, 3. Padból már nem igazán lehet gond a tábla elolvasásával.

De ha te szükségesnek érzed, csináltassatok.

2017. okt. 8. 12:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Mindenképpen csináltasd meg a szemüveget. És az iskolában kérd meg az ofőt, hogy ültessen közelebb..Minden szempontból hasznos lesz...
2017. okt. 8. 12:05
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Megfontolom mindenki tanácsát.
2017. okt. 8. 13:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Isten ments! Nélküle aztán már rosszabbul fogsz látni, mint most.
2017. okt. 8. 18:24
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem -0,75 mindkét szemem, én is elvagyok szemüveg nélkül mert látok, de azért távolabbi táblákat, feliratokat nem tudok elolvasni, ami nyilván zavaró, úgyhogy hordani szoktam a szemüveget/kontaktlencsét. Ha úgy érzed, hogy szükséged van rá, nem látsz nélküle rendesen, akkor persze, csináltassatok és a gond megoldva.
2017. okt. 9. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!