Hogy műkődik egy kontaklencse szerzésének a menete ha előtte még szemüvegem se volt?
A legtöbb ember akkor megy,amikor érzi,hogy már nem az igazi a látása,ezért nem fog megszólni a doki.:)
Először szemüveget kell csináltatnod/hordanod,csak aztán viselhetsz lencsét.
Én ilyenről még nem hallottam, hogy előbb szemüveget kell hordani és csak utána lehet valakinek kontaktlencséje...Van több ismerősöm is, akinek előbb lett kontaktlencséje, mint szemüvege, de mindegy, ha elmész vizsgálatra, akkor ez is kiderül.
Én szemüvegről váltottam lencsére 1-2 hónap után mert nem bírtam magamon elviselni a szemüveget, utáltam mert kényelmetlen és macerás volt. Azt szokták mondani, hogy a kontaktlencse mellé kell szemüveg is. Ha mindig lencsét hordasz, akkor igazából teljesen felesleges, ugyanakkor az tény, hogy jól jön, ha valamiért elfogy a lencséd, elfelejtesz újat rendelni vagy nem érkezik meg időben stb., mert akkor ott a szemüveg és addig sem vakoskodsz. Esélyes, hogy szemüveget is csináltatnak veled, legalábbis akarnak, de a többi már rajtad múlik. El kell menned vizsgálatra, amin először megállapítják, hogy viselhetsz-e lencsét és ha igen, akkor megnézik, hogy milyenre lenne szükséged (pl. dioptria, görbület). Ezt követi a betanítás (általában külön alkalom), ahol kipróbálhatod a lencsét, leellenőrzik, hogy valóban jó-e (megnézik, hogy illeszkedik-e a szemedre, olvastatnak, elküldenek sétálni, hogy bírod-e stb.), majd ha minden rendben van, akkor megtanítanak a használatára. Utána pedig már tudsz vásárolni magadnak lencsét, folyadékot, tartót. Egyébként célszerű az internetről megrendelni mert sokkal olcsóbb (az enyém pl. 5000 forinttal), mintha optikában vásárolnád.
Attól nem kell félni, hogy mit mond az orvos, nem kell vele foglalkozni, de szerintem már amúgy is hozzá van szokva ehhez. Szerintem a legtöbb ember csak akkor megy el, ha már muszáj, szóval nem te vagy az első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!