Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hogy műkődik egy kontaklencse...

Hogy műkődik egy kontaklencse szerzésének a menete ha előtte még szemüvegem se volt?

Figyelt kérdés
Nagyon rossz a szemem csak mindig sokáig húztam h most akkor elmenjek e vmit csináltatni mert amit akartam azt megtudtam csinálni.Aztán csak romlott és már nem ismerem fel a velem szembejövőket az utcán.Egyetemre megyek és már nagyon kell.Kontaktlencsét szeretnék de nem tudom h ez függ e vmitől(mennyire rossz a szem stb).Lehetőleg olyat szeretnék ami sokáig kihúzza és viszonylag olcsó.Picikét viszont félek elmenni orvoshoz h mit fog szólni h eddig nem mentem el.Igazából én sem tudom,mér annyira beleszoktam szerintem h rossz.
2017. szept. 3. 14:48
 1/7 anonim ***** válasza:

A legtöbb ember akkor megy,amikor érzi,hogy már nem az igazi a látása,ezért nem fog megszólni a doki.:)

Először szemüveget kell csináltatnod/hordanod,csak aztán viselhetsz lencsét.

2017. szept. 3. 14:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Azt megkérdezhetem h miért kell előtte szemuveg?:)
2017. szept. 3. 14:57
 3/7 A kérdező kommentje:
Mert én tényleg csak a lencsét használnám mikor meg kivenném akkor semmit.
2017. szept. 3. 14:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Én sem akartam szemüveges lenni,rögtön rákérdeztem a lencsére,de sajna egyből nem viselhetünk azt.
2017. szept. 3. 15:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Én ilyenről még nem hallottam, hogy előbb szemüveget kell hordani és csak utána lehet valakinek kontaktlencséje...Van több ismerősöm is, akinek előbb lett kontaktlencséje, mint szemüvege, de mindegy, ha elmész vizsgálatra, akkor ez is kiderül.

Én szemüvegről váltottam lencsére 1-2 hónap után mert nem bírtam magamon elviselni a szemüveget, utáltam mert kényelmetlen és macerás volt. Azt szokták mondani, hogy a kontaktlencse mellé kell szemüveg is. Ha mindig lencsét hordasz, akkor igazából teljesen felesleges, ugyanakkor az tény, hogy jól jön, ha valamiért elfogy a lencséd, elfelejtesz újat rendelni vagy nem érkezik meg időben stb., mert akkor ott a szemüveg és addig sem vakoskodsz. Esélyes, hogy szemüveget is csináltatnak veled, legalábbis akarnak, de a többi már rajtad múlik. El kell menned vizsgálatra, amin először megállapítják, hogy viselhetsz-e lencsét és ha igen, akkor megnézik, hogy milyenre lenne szükséged (pl. dioptria, görbület). Ezt követi a betanítás (általában külön alkalom), ahol kipróbálhatod a lencsét, leellenőrzik, hogy valóban jó-e (megnézik, hogy illeszkedik-e a szemedre, olvastatnak, elküldenek sétálni, hogy bírod-e stb.), majd ha minden rendben van, akkor megtanítanak a használatára. Utána pedig már tudsz vásárolni magadnak lencsét, folyadékot, tartót. Egyébként célszerű az internetről megrendelni mert sokkal olcsóbb (az enyém pl. 5000 forinttal), mintha optikában vásárolnád.

Attól nem kell félni, hogy mit mond az orvos, nem kell vele foglalkozni, de szerintem már amúgy is hozzá van szokva ehhez. Szerintem a legtöbb ember csak akkor megy el, ha már muszáj, szóval nem te vagy az első.

2017. szept. 3. 16:39
 6/7 anonim ***** válasza:
#5 Tény,hogy 10 éve csináltattam a lencsét,lehet,hogy azóta már nem feltétel a szemüveg,amit ráadásul fél évig kellett(volna) hordani.
2017. szept. 3. 16:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat!:))
2017. szept. 4. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!