Voltam ma a szemészeten az orvos azt mondta semmi akadálya, hogy kontaktlencsém legyen. Nem lehet kontaktlencsém?
Válassz másik optikát, ha ilyen bunkók. :)
Alapvetően valóban javasolt a szemüveg is a kontaktlencse mellé, mert az nem tesz jót, ha folyamatosan hordod. Pl. ha lebetegszel, könnyen begyulladhat a szemed is, ha nagyon fáradt vagy, lencsével sokkal homályosabban látsz. Meg nem árt, ha néma "pihen" a szemed.
A másik, hogy ha valaki soha életében nem hordott szemüveget, akkor a látás módosulása miatt előbb azt javasolják, hogy ne legyen belőle szédülés, rosszullét a szokatlan módosulás miatt - de ez rád nem vonatkozik, ha szemüveghez vagy szokva.
Esetleg a korodból adódóan? Sok optikus nem szokta gyerekeknek javasolni a lencsét, mert nem tudnak kellően óvatosan bánni vele. De csak tippelek, nem tudom, mi lehet az oka.
Ha a doki azt mondta, hogy lehet, akkor keress egy másik optikát, a szemüveg receptet meg hagyd otthon, megvizsgálnak helyben, és megmondják, hogy milyen erős lencse kell. Akkor nem fognak kötözködni, hogy de a recepten más van. :)
Mindenképp jó, ha szemüveget is hordasz néha. Én csak azt hordok már évek óta, a kontaktlencse valahogy nem az én világom.
Ha a doki azt mondta, hogy lehet, akkor keress egy másik optikust, aki segít benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!