1 év alatt romolhatott ennyit a szemem?
Tavaly csináltattam szemüveget. -1es és -1,5ös a szemem, eddig nagyon jól láttam vele, viszont az utóbbi időben ismét észreveszem, hogy távolabbi dolgok összemosódnak és többet is fáj a fejem. Mikor nem volt szemüvegem akkor fájt sokat, miután meglett a szemüveg azóta szinte megszűt a fejfájásom.
Lehetséges, hogy 1 év alatt romlott annyit a szemem, hogy új szemüveget kell csináltatnom?
Sajnos én is rövidlátó vagyok, távolra szinte alig látok. Homályos minden, nekem most -3-as, és -2,5-es a szemem, 7 éves korom óta vagyok szemüveges, 12 év alatt ez kb a negyedik vagy ötödik szemüvegem. Sajnos a mínuszos szem hajalmosabb a romlásra, de pár évtizeden beül változhat. Pl apumnak is csak olvasáshoz kell, ő is szemüveges volt világéletében.
Majd a szemészeten kiderül, ne várj sokat, a megerőltetés csak ront az amúgy is rossz helyzeten.
L/19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!