Mit tegyek ha nagyon rossz a szemem de nem akarok szemüveget hordani?
Létezik ilyen szemkorrekciós műtét igaz te ehez még fiatal vagy nagyon de 18-20 éves korodra megcsináltathatod. Apukám is most csináltatta meg 2 éve azóta semmilyen szemüveg nem kell neki.
Ha ez vigasztal valamennyire.
Ha ilyen gyorsan romlik, akkor a kontaktlencse is felejtős 21 éves korodig. Sajnos az jobban turbózza a dioptriát a szemüvegnél.
Amit tehetsz:
nem fárasztod ki a szemedet közelre nézéssel (gép, teló, könyvek)
kerülöd a hirtelen vércukor ingadozásokat ( kiéhezés, nasik, édes italok)
Sokat vagy a szabadban, és mozogsz eleget.
Amit most tehetsz:
- vannak a DM-ben szemvitaminok
- kiveszel egy könyvet a könyvtárból, ami segít otthoni szemtornát végezni
- felére csökkented a képernyőhasználatot (gép, teló)
A szemüvegtől is romlik, meg fiatal korban, amíg növésben vagy szintén. Aztán megáll majd a romlás.
De mindenképpen a kontaktlencsét ajánlom. Keress másik szemészt, optikai szaküzletekben érdemes próbálkozni (pl. Ofotért). A szemészek sokszor azért nem szokták 13 éves korban ajánlani a lencsét, mert alapból úgy gondolják, hogy egy 13 éves gyerek nem képes felelősen kezelni a kontaktlencsét, meg betartani a lencse ápolására vonatkozó szabályokat. Amit pedig nem nehéz megtanulni.
Szóval én mindenképpen a kontaktlencsét ajánlanám, járj utána a dolognak, egy szemész véleménye, nem vélemény.
Egyébként velem is ez volt, évente romlott a szemem, amíg szemüveges voltam, aztán mióta átálltam kontaktlencsére, teljesen megállt a romlása :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!