Szemüvegesek, akik -2,5 dioptriásak! Mennyit láttok szemüveg nélkül? További lent.
Sajnos nagyon rossz a szemem, -10,5 Dioptria. Meg szeretném műttetni,de azt mondták,hogy mivel sok a dioptriám műtét után is maradna kb -2,5 esetleg-2,75.
Kérdezném,hogy akinek ilyen erős a szemüvege mennyit lát? Pl: monitor,utcán emberek stb. Meg lehet lenni szemüveg hordása nélkül?
Válaszokat várom és köszönöm. 32/L
Köszönöm az eddigi válaszokat. Így elgondolkodtató erősen,hogy belevágjak-e.
Esetleg még valaki? Más szerint sem lehet -2,5 vagy -2,75 el szemüveg nélkül élni?
Itt megnézheted pontosan:
Nekem is -2,5 meg -2,75. Néha előfordul, hogy nem tehetek be kontaktlencsét (pl. úszni megyek) és el lehet lenni nélküle. Bár ilyenkor tökre bizonytalan vagyok mert 5 méteren túl nem látom az emberek arcát (vagyis de, de nagyon homályosan), és 10 méteren túl csak úgy tudom megismerni az embereket, ha tudom milyen kabát/pulcsi/póló van rajtuk. Egyébként nem olyan kategória, hogy ne lehessen közlekedni utcán, bár pl a busz számát kb 10 méterről látom, ugye az embereket nem ismerem meg, de nem fognak elütni, meg nem fogsz nekimenni semminek. Egyszer kétszer nem gond így lenni.
A monitort én látom simán, ha kisebb betűt kell nézni, akkor tényleg belebujok a képernyőbe, de amúgy én a kis betükön kívül mindent látok normális távolságról.
Ha csak ekkora dioptriára tudják rendbe hozni, akkor ugyanúgy állandóan kéne szemüveget hordani, így nem ér meg annyi pénzt és kockázatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!