Kinek mennyi az éves kontaktlencse költsége?
Sziasztok!
Jelenleg +-os szemüveget hordok, és érdekelne hogy egy évre mennyi lenne a költsége a kontaktlencsének. Érdekelne emellett az is hogy kinek nem ajánlott, mik a hátrányai és stb.. Lényegében minden hasznos infó.
Én netről rendelem,kb.40 000-re jön ki 1 évre a műkönnyel és a tisztító-,tárolófolyadékkal együtt.
Azt,hogy te egyáltalán viselhetsz-e k.lencsét,az optikában vagy a szemésznél fogják megmondani.Az optikában minden kérdésedre választ kapsz,ha úgy döntesz,hogy szeretnéd kipróbálni.
Különböző dioptria: Akkor két dobozzal veszel, és kétszer annyi ideig tart.
Én optikában veszem: 12 ezer egy doboz, ami a standard kedvezményekkel 40 ezerre jön ki évente + 5000 körül a folyadék, illetve én még szemcseppet is használok. Egyébként ugyanaz a kontaktlencse, amit én veszek, az interneten feleannyiért megvehető.
És az ilyen áron mozgó kontaktlencsék mivel rosszabbak általában? Csak mert ahogy látom elég pozitívan értékelik ezt is.
amit én veszek az 6000forint 3 havi adag.
6000 x 4 =24.000
A folyadék pedig kb 2000 vagy 2500, nem tudom fejből és 3 hónapig elég is.
Szóval évente 34.000 forint ha használom rendszeresen de mostanában szoktam pihentetni a szemem 1-2 hetet vagy egy hónapot mielőtt új lencséket bontok ki úgyhogy még ennyit se költök rá, na meg nem is pontosan havonta cserélem, van amikor 1,5 havonta.
A hátránya az az hogy aludni nem szabad benne, ha kempingezel és nincs normális kézmosó, szappan akkro nem tudod kivenni(kitudod, de piszkos lesz a lencse és a szemedbe is kerülhetnek baktériumok). Ha sokat használod akkor elkezdhet a szaruhártyád eresedni.
Mindenképp menj szemészhez fél évente és ha úgy látja akkor mondani fogja hogy tarts több szünetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!