Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » 5-ös dioptriával is szemüveg...

5-ös dioptriával is szemüveg nélkül kell végezni a látástréninget? Mert szemüveg nélkül konkrétan nem látok semmit, élesen.

Figyelt kérdés

Ha szemüveggel, akkor mennyivel gyengébb dioptriával?

És ajánlatos elmenni egy látástréninghez, mielőtt elkezdem az egészet?

Ne próbáljatok lebeszélni a látástréningről, kérlek! 17.L.

2017. jún. 23. 14:15
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Jogos. Tán a wikipédián? Véletlenül nem a kettes vagy? Ott még nem így mondtad.
2017. jún. 25. 23:04
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
A szemtorna segít. Mint ahogy a neve is mutatja, torna, tehát a szem különböző izmait edzed vele. Ennek eredménye lehet, hogy gyorsabban fókuszál a szemed, illetve lassabban fárad. Akár élesen lát az illető, akár nem, mindenkinek a szeme egy idő után fáradni kezd, és ekkor rosszabbul (életlenebbül, lassabb fókusszal) kezdenek látni, mint ahogy normálisan látnának. A szemtornával azt érheted el (vagy nem), hogy ennek a fáradásnak a mértéke csökkenjen, tehát hogy az alapértelmezett látásodat (ami most 5-ös) minél tovább tartani tudd, illetve gyorsan fókuszáljon fáradtan is a szemed. Azt remélem, nem várod, hogy az alapértelmezett (~maximális élesség, amire képes a szemed) változtasson bármilyen irányban a szemtorna, mert azon sosem fog. A szem teljesen más anatómiai területeiről beszélünk.
2017. jún. 26. 01:14
 13/21 anonim ***** válasza:

Nem b+, nem a kettes vagyok, viszont örülök, hogy a biosz-fizika tanári diplomámat polcdíszítésen és egyetemi belépőn kívül sok mindenre nem használtam, azt hiszem már rég kinyírtam volna magam, hogy a mai gyerekek a XXI. (aka 21, mert gondolom a római számok is gondot okoznak) században felnőve egy google keresést nem tudnak megeljteni ill. nem tudják értelmesen feldolgozni a kapott információt. (bár a tanári fizetést nézve előbb haltam volna éhen, mint, hogy a frusztráció öngyilkosságra késztessen)

Btw 34 éve szemüveges vagyok, 4 évig biológiát hallgattam fősulin, vagyis talán van némi fogalmam róla, mi okozza a rövidlátást. Emelett lassan 40 éves leszek, és annak ellenére, hogy nagyon nem a számítógépek világában nöttem fel, tudom értelmesen használni a google-t, ez utóbbit javaslom megtanulni, mert k.ra nagy hátrány lesz a továbbtanulásnál vagy a munka világában, hogy nem tudsz információt keresni és feldolgozni.

2017. jún. 26. 01:58
 14/21 anonim ***** válasza:

A 12-es nagyjából le is írta.

A szemtorna teljesen más izmokat mozgat, mint, ami a az éleslátáshoz kell. Ebből kifolyólag a szemed ettől soha nem lesz jobb, mint -5-ös. Ugyan miért is kéne jobbnak lennie attól, hogy egyszer közelebbre nézel, egyszer távolabbra stb ?

2017. jún. 26. 21:03
 15/21 A kérdező kommentje:

[link]

Én erről az oldalról tájékozódtam, és hát sok sikertörténetet is hallottam már.

---

13. Köszi, hogy ilyen szépen bemutatkoztál :) Nem tudom, miért alacsonyítasz le ennyire, csak mert nem azt az oldalt linkeltem, amire te gondoltál. Nem értem, kibenmiben van a hiba.

---

Megcsináltam ezt, https://www.youtube.com/watch?v=aWCEibscv7w ,és már észlelhető egy pillanatnyi javulás. Mindent élesebben látok.

Szóval?

2017. jún. 26. 22:06
 16/21 anonim ***** válasza:
Fizikaórán se figyeltél ezek szetint...
2017. jún. 26. 22:29
 17/21 A kérdező kommentje:

Majd azt én tudom, hogy mit csináltam :)

Ha sokszor van egy pillanatnyi javulás, akkor egy idő után ez a javulás tartósan megmarad. Nemde?

2017. jún. 26. 22:47
 18/21 anonim ***** válasza:
Hát nem.
2017. jún. 27. 11:39
 19/21 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok. Én is ellenzem a szemtornát, mivel ez a szemgolyó hosszúságától függ, nem a szemtornába befektetett energiától. Én leírtam azt, amit a módszer fanatikusai írnak, de semmi sem ilyen könnyű :)
2017. jún. 27. 15:35
 20/21 anonim ***** válasza:
A távoli látásélesség a szaruhártya domborulata és a szemtengely hossza közti aránytól függ. Szerinted attól, hogy mozgatod a szemed jobbra-balra meg váltogatod a közeli meg a távoli nézést, attól megváltozik a szaruhártyád alakja vagy a szemgolyód mérete? Hát nagyon nem...
2017. jún. 27. 18:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!