Rossmann-ba kapható kontaktlencse folyadékok közül melyik a jobb?
Szóval: 4 éve lencsém van, néha szemüveggel felváltva használom. Eddig mindig drágább folyadékot/oldatot használtam. Kb 3500 ft. :S
És most megláttam,hogy a rossmann-ba van olcsóbb is. Szerintetek jó lehet?
A másik kérdésem, hogy melyiket kellene választanom.
1, Best view kontaktlencse oldat -lágy kontaktlencséhez fehérjeeltávolítóval.
2., Best view sóoldat kontaktlencséhez - minden típusú lencséhez.
Elsőnek majdnem kiválasztottam, azt amelyik minden lencséhez megfelel, de megláttam hogy sóoldatos. Az nem baj? Vagy a fehérjeeltávolítós kellene? Melyik jobb a lencsének?
Előre is köszi a választ.
Basszus... most nem tudom hirtelen,hogy milyen lencsém van?! lágy vagy kemény? :@ :$
Ilyenkor melyiket kellene választanom?
Ha a sóoldatos kontaktlencséhez valót(ami minden típusú lencséhez) választanám, akkor lenne baja a lencsémnek?
Ezért köszi a választ, hogy a rossmannos is megfelelő...megnyugtattál.
Sóoldatosat igazából nem ismerem mert sosem próbáltam, de azt olvastam valahol hogy azt a tisztítás után kell használni... merthogy az semlegesíti az ápolószert.
A lényeg hogy akkor inkább a lágyhoz valót vedd, gondolom olyan a lencséd... keményet már nem nagyon hord senki sem. De csak megismered, a kemény az kemény mint az üveg:D
olcso oldatot felejtsd el sztem...
én kapásbol szaruhártya gyulladást kaptam mert nem olyan márkát használtam mint amit régen...
köszönöm a válaszokat!
Még alszok rá egyet! :D
Ez a folyadék az egyik legjobb, a drágáknál csak a márkát meg a csomagolás kell fizetni... összetételük ugyanaz.
Rossmannos meg azért olcsó mert nincs doboza és nincs hozzá lencse tároló, de azt vehetsz külön is 100 ft-ért.
És ne sóoldatosat vegyél, hanem a lágy lencséhez valót.
Én beleestem abba a hibába, hogy a sóoldatos változatot vettem meg. Egyáltalán nem alkalmas a lencsék hosszú távú tárolására - tönkreteszi, egyszerű sóoldat fehérjeeltávolításra nem alkalmas.
Sajnos figyelmetlen voltam, és az olcsóbbat választottam, gondolván azt, hogy megfelel a célnak... kb. 1 hét után vettem észre, hogy kényelmetlen a kontaktlencsém (havi cserés lencsém van) és deformálódik, mozog össze-vissza a szememen - magyarul mintha kezdett volna elhasználódni.
A másik fehérjeeltávolítós oldatot nem próbáltam, de ennél csak jobb lehet.
Előtte a Bausch & Lomb ReNu folyadékát használtam (kb. 2500 Ft), egy biztos, hogy az tökéletes a célra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!