Két napja van meg a szemüvegem, de még mindig nem szoktam meg. Lehet valahogy javítani a szememen? 12 lány vagyok és ez az első szemcsim, ami -3.75-ös. Agykontrollal? Bates módszer?
Én hiszek a Bates módszerben.
Küldtök nekem róla valami linket?
Hinni a templomban kell. Ez egy konkrét módszer, tesztelhető, ellenőrizhető. Több millió ember "anekdotikus" beszámolói erősítik meg, hogy működik.
Nekem az is elég lenne ha kezdetben egy fél dioptriát csökkenne.
Muszáj mindig hordanom?
Az alternatív leírások szerint a szemüveg csak árt mert a szemizmokat megfeszíti.
Az optikus szerint pedig hordjam mindig mert ha leveszem ellustul a szem.
Akkor most melyik?
Az alternatívák szerint az olvasás az egyik legjobb módszer(szemüveg nélkül)
Az optikus szerint árt az olvasás.
MELYIK AZ IGAZ?
Bates-módszer
Érv: Ha belegondolsz, ha ezt megismerné az emberiség, az optikáknak semmi értelme nem lenne. Így milliónyi embernek szűnne meg a munkahelye, ami azt eredményezi, hogy ezt a módszert titkolni kell.
Ellenérv: Ha jól tudom 1920-ban fedezték fel. Azért 100 év alatt biztos hogy kiderült volna a módszer hatésossága, és már egy szemüveges ember se lenne.
Szemüveghordás:
Az optikusok azt mondják, hogy hordani kell, mert nélküle romlik, de szerintem ez csak rontja. Sok szemüveges embernek ismerős az, hogy kezdi pl. -1-ről, egy év múlva már -1,5 kell stb. Az optikáknak ebből van biznisz, hogy minden évben újat vesznek. Én se tudom eldönteni, hogy akkor most hordani kell vagy nem, mert valahonnan azt hallom, hogy ellustulnak a szemizmok, máshonnan meg azt, hogy szemüveg nélkül erőlködik a szem, és ez rontja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!