Hogyan győzzem meg a szüleim, ha kontaktlencsét szeretnék?
Sziasztok! Azt szeretném tudni, hogy hogyan győzzem meg a szüleim, ha kontaktlencsét szeretnék? Anyukám természetesen megengedné, apukám viszont nem könnyű meggyőzni.
14 éves vagyok, felelősségteljes, nem is ezzel van a probléma. Szemorvosnál voltunk, ő is azt mondta, hogy lehet kontaktlencsém, ha azt szeretnék. Konkrétan semmi rosszat nem mondott a dologról.
Valójában az apám, nagyon makacs és durva ember, tehát nem nyavajoghatok neki, ezért max. lekeverne nekem egyet. Szentül hiszi, hogy a látás javítható szemtornával és édesanyám okolja amiért rossz a szemünk, miközben az ő rokonai mind szemüvegesek. Visszatérve, a szem torna nem ér semmit! Kontakt lencsét azért szeretnék, mert könnyebb lenne sportolni, és minden irányban rendesen látnék, mivel a szemüveg fölött és az oldalánál is "kilátok", ami elég zavaró.
Bocsi a kisregényért, tudom elég bonyorult helyzet, kifogytam az ötletekből. A válaszokat előre is köszönöm :)
Ha ennyire beszűkült agyú a faterod, akkor nem tudom, mivel győzhetnéd meg. Észérvekkel ezek szerint nem lehet rá hatni, ha nincs esze :D
Ha ezeket amiket itt leírtál, elmondod neki, akkor semmi eredmény? Esetleg kérd meg anyukádat, hogy próbálja ő rábeszélni, a feleségeknek már általában megvan a kialakult módszere a makacs férjek meggyőzésére.
Egyébként tényleg sokkal jobb a kontaktlencse, én 15 éves korom óta hordom, a szemüveget nem tudom elviselni.
Mond meg neki, hogy a te szemed ezért te döntesz, mert téged zavar... mert hat igazából nem nagyon van beleszólása ebbe.. 18 évesen már úgy is te fogsz dönteni. :)
Sok sikert apukádhoz!;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!