Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüveg.13/l (? )

Szemüveg.13/l (? )

Figyelt kérdés

Sziasztok! 13 éves lány vagyok,és most voltunk orvosnál kivizsgáláson az egész osztállyal.. kérdezték ki szemüveges.. na hát én az vagyok,csak van egy kis baj.. az hogy én nagyon nem szeretek benne lenni,rosszul érzem magam benne és nem hordom.. viszont a táblát a rendelőben hibátlanul leolvastam. Szóval kaptam egy papírt hogy menjünk el megnézetni újra a szemem,és most hogy apukám megtudta egyből kiakadt és most ordítozik hogy igaza van az asszisztensnek és hordanom kéne,romlani fog a szemem stb..

De nem birom elviseni egyszeruen a szemuveget.. és a látásommal nibcs baj.. távolra ,,nem látok" elvileg✌😂 feles mind2 szemem.. egyébként alapból dokihoz is úgy mentunk el hogy ,,fáj a fejem,talán szemuveg kellene?" Es igy lett szemuvegem..

Igazabol sztem tok felesleges.. de en ezt mar ott is mondtam a szuleimnek,de nem hallgattak ram..

Szerintetek mit tegyek hogy kevesbe erezzem magam rosszul a szemuvegben?

Jogos apukam felhaborodasa??

13/l

#iskola ##szemuveg #nemhordom ##vizsgalat
2017. máj. 23. 20:53
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ahhoz meg fiatal vagyok,a doki szerint es a szuleim szerint is. Nem ertem miert,de ok biztos😂
2017. máj. 25. 15:00
 12/14 anonim ***** válasza:

Feles szemre nincs is kontaktlencse, egyesnél kezdődik... 3,5 fél éve kaptam az első szemüvegem, feleset, csak akkor hordtam amikor egyetemen a 200 fős teremben hátul ültem, mert onnan már nem láttam, máskor eszembe se juttott feltenni. Most már -1-es, kb 1 méterre látok élesen, de még mindig csak akkor teszem fel, ha idegen helyre megyek és látnom kell a messzi feliratokat, vagy esik az eső, mert olyankor sokkal rosszabb, vagy vezetek.

Mikor diákmunkához voltam orvosi vizsgálaton, és mondtam hogy van 1-es szemüvegem rögtön az volt az első kérdése az orvosnak, hogy belső térben, számítógépezésnél is használom, vagy nem.... Mondtam, hogy nem szoktam használni, erre ő csak annyit mondott, hogy ez a dioptria szokott lenni a vízválasztó, valaki hordja, valaki nem... nem parancsolt rám, hogy márpedig rajtam kéne legyen éjjel-nappal. Szerintem az elején még többet árt mint használ (ha leveszi az ember a szemüveget érzi, hogy még pár percig sokkal rosszabbul lát, mintha fel sem vette volna.) Ha nem akarod hordani, még szerintem nem muszáj, de legyen nálad mindig, ha esetleg valamit icuri-picuri betűvel ír a tanár a táblára akkor elő tudd venni.

24L

2017. máj. 25. 17:56
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha nem érzed szükségét, akkor ne hordd, ettől nem fog romlani (persze simán romolhat még, de akkor szemüveggel is romlana, szóval nem attól függ).
2017. máj. 25. 23:29
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!😊
2017. máj. 28. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!