1 hónapja elmentem kontaklencsét csináltatni. Azt mondta az optikus, hogy a szemüveg amit hordok az -1 és -0.75-ös. Mondtam neki, hogy igen. Kicsit lehetne erősebb de nagyon picit. Mondta hogy megrendeli a próbakontaklencsét. Meg is jött, szuper is lett. Ma vissza mentem, hogy megrendeljük akkor fél évre, és mondták hogy akkor jobb szemre -2.5 a bal szememre pedig -2.25-öst rendelnek. Mondom micsoda? Nekem nem olyan rossz a szemem. Erre ő, de ilyen erős a próba lencse is. Mondtam neki hogy ezt nem értem, a vizsgálaton is azt mondta az optikus, hogy -1 és -0.75ös a szemem. Annyit mondott hogy kontaklencséből erősebb kell és tuti jó. (1 füzetbe voltak felírva az adatok, amit az optikus írt és ami alapján rendelni kell. Az optikus nem volt ott csak az "eladó".) Szóval az a kérdésem, hogy tenyleg ekkoranak kell lenni a külömbségnek kontaklencse és szemüveg között?
2017. máj. 15. 20:44
1/5 anonim válasza:
Azért az túlzás,hogy ennyivel erősebbnek kell lennie a lencsének.
Én úgy tudom,hogy ráadásul pont a szemüveg lencséjének kell erősebbnek lennie picivel.
Nekem 2.5-ös a szemüvegem,lencséből pedig elég a 2.25-ös.
Netről rendeld a lencsét,a márkáját ,típusát már úgyis tudod.Ott féláron megveheted.
2017. máj. 15. 20:54
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Igen, onnan akarom, csakhogy nem mondták meg, hogy milyen tipus a lencse, semmi adatot nem osztottak meg! Odaadták a próbalencsét, megvetették a legdrágább folyadékot hozzá. Gondolom azért, hogy ne máshonnan rendeljek, így meg most megrendelte és fél évi lencséért kell fizetnem ha megjön 30000 forintot. Tudtam, hogy draga lesz, de gondolom ha megjö a lencse az már dobozban lesz amin rajta lesznek az adatok. Bízom benne. Mert ez így nagyon pénzlehúzás volt, de most még muszaly voltam onnan venni.
2017. máj. 15. 21:46
3/5 anonim válasza:
Igen,az elsőt muszáj onnan rendelned,de a kövi adagot már szerencsére nem.:)
Folyadékból próbáld ki azokat majd,amelyikeket drogériákban lehet kapni.1000 Ft.körüliek,és pont azt tudják,mint a 4-5000 Ft -os optikában vásároltak.
2017. máj. 15. 22:31
4/5 anonim válasza:
Már sokszor leírtam: a 0 dioptria ("normál" látás) megállapítása anno önkényes volt (az a bizonyos 5 méter, meg az 1 ívperc esete az olvasótáblával). Van, akinek a szeme többet tud, vagyis a 0 dioptriája ellenére még tovább javítható lenne egy -0,5..-1 dioptriás szemüveggel.
Valószínűleg a gyengébbel te is láttad az alsó vonal fölöttig, ez a 0 dpt, tehát ott megálltatok korábban. Az erősebbel meg alatta is látnád, ezért érezted szupernek.
2017. máj. 16. 21:10
5/5 anonim válasza:
A lencse egy negyeddel gyengébb kell legyen, mint a szemüveg. Az optikus nem szabad, hogy orvost játsszon, ellenőrizhet, de a diagnózisa semmiképp nem mérvadó. Ha panaszod van, menj el szemészhez. Akár sztk-ba (csak oda várni kell, és konkrétan mondd meg, mi a baj, mert totál nem igyekszenek kitalálni neked). Én is ofotértben vettem, ott nekem 21300 volt fél évi adag. Én ráadásul tovább szoktam hordani, mert jó ha egy hetet hordom összesen havonta (a havi lencsét).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!