A kontaktlencse káros lehet a szememnek?
Azt hallottam hogy akik nem múltak el 18 évesek azoknak káros a kontaktlencse hordás.Ez igaz?.
13l
Nem lenne biztonságos. Nem csak dioptriát néznek a lencsénél, hanem a szemlencse ívét is, az alapján választják ki neked a megfelelő lencsét. Ha évek óta ugyanazt használod és tökéletesen tisztában vagy vele, akkor lehet netről kísérletezni, anélkül nem ajánlott.
(Horrorsztori: ha rossz az íve a lencsének és nem fekszik fel rendesen, simán lehet belőle műtét, pl. feltapad a szemhéj belső felére, befordul a szemgödörbe... Létező dolog.)
Az meg a másik, hogyha nem volt még lencséd, a szemésznél megtanítanak a helyes ki- és behelyezésre. Ha úgy ítélik meg, hogy ezt nem tudod biztonságosan megtenni, nem is kaphatsz lencsét.
Mikor anno én voltam betanításon, volt egy 14 éves kissrác, aki így járt. Hiába akarta nagyon, egyszerűen képtelen volt úgy a szemébe nyúlni, ahogy kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!