Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Baj ha a havi lencsémet egy...

Baj ha a havi lencsémet egy héttel tovább használom?

Figyelt kérdés

Ez a kérdés kontaktlencséseknek szól!

Köszi a válaszokat!

2017. márc. 12. 22:15
 1/5 anonim válasza:
ha alapból szinte egész nap használod plussz hétvége is akkor nem a legjobb még tovább használni. sokan tovább hordják amúgy de ha már nagyon szét lesz akkor beszakad a széle már. de ha most vmiért véletlen nincs és tovább hordod nem akkora baj.
2017. márc. 12. 22:23
 2/5 anonim válasza:
Én napit használok, rákérdeztem hogy mi van akkor ha a havit és a napit tovább használom es azt mondták hogy ők ennyi időre adják és saját felelősségre használhatod, viszont ennyi idő után már sérülhet is és rosszabb lehet a minősége.
2017. márc. 12. 22:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Baj, ne használd tovább soha.

Plusz legjobb, ha reggel betevés előtt és este lefekvés előtt legalább 1-1 órát levegőzik a szemed.

Ha tovább használod, sokkal valószínűbb, hogy fertőzés kerül rá. A túlviselés másik kockázata, hogy a lencse nem fog olyan jól levegőzni, így a szemed nem kap elég oxigént és "beeresedik": új hajszálerek nőnek arra a területre, amit takar a lencse. Ezzel meg az a baj, hogyha megtörténik, akkor a szemész nem fog többet lencsét felírni, mert ezek az új erek hajlamosak a bevérzésre, meg mert nem rendesen hordod a lencsét.

Mindenképpen legyen valamilyen szemüveged és azt is hordd, ne mindig a lencse legyen bent.

2017. márc. 12. 22:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Hó végén már szoktam érezni, hogy kevésbé éles a látásom vele. Amúgy igen, baj, a szemed világa az egyik legértékesebb kincsed, ne ezen spórolj. Annó ugyanazon a lencsén két különböző folyadékot használtam, és lettek rajta elváltozások, szóval óvatosan kell kezelni.
2017. márc. 15. 13:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Én max 2-3 nappal hordom tovább, de utána kidobom. Sokszor ilyenkor már érzem is, hogy szárazabb vagy egyszerűen nem olyan kényelmes a viselete. Sokkal tovább nem hordanám, nem kockáztatnám a szemem épségét.
2017. márc. 16. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!