Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Fog romlani? Kb. mennyit?

Fog romlani? Kb. mennyit?

Figyelt kérdés

-0.5

-0.75ös a szemem

Csütörtökön kapom a szemüvegem

Ha hordom/ha nem hordom fog romlanni?

Kb.mennyit?Vagy milyen gyorsan

2017. febr. 18. 21:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Ezt nem lehet előre megmondani. Mindenki ott kezdi. Lehet alig fog romlani, lehet kicsit, lehet sokat. Még akkor is ha rendesen hordod, főleg ha örökölted. Nekem is ilyen volt. Bármit csináltam vele, romlott évről évre.
2017. febr. 18. 21:23
 2/3 anonim ***** válasza:

Nagyon várhatod már a szemüveget, ez a harmadik (vagy lehet, hogy csak második) kérdés amit te írtál ki ezzel kapcsolatban :D ha nem, akkor bocsi :)

Ez nagy vita, hogy mikor romlik jobban. Biztos, hogy csak romlani fog, de hogy mikor romlik jobban, azt nem tudom. Mindenkinél máshogy van. Én 15 vagyok, tavaly még -0,75 volt mindkét szemem, akkor nem kaptam szemüveget. Most leromlott -1,5-re egy év alatt. De van akinek még jobban romlik, hallottam olyanról akinek 2 dioptriát romlott 1 év alatt.

2017. febr. 19. 12:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Kellene tudni, hogy hány éves vagy, fiú lány?

minél korábban kezd el minuszos lenni, annál erősebb lesz a vége, főleg ha öröklött. családi példák:

- anyai nagyapám: általános iskolában kezdte, vége -6

- édesanyámnál középískolában kezdte, vége -3

- nálam -28 évesen kezdődött (ffi) 36 évesen hagyta abba, addig ha lassan is, de biztosan növekedett a dioptria -0,75-ről indult -1,25 a vége

2017. febr. 20. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!