A számítógép tneleg okozhat szemproblémákat mert en 10 eve gepezek es semmi de kovetkezo evtizedekben lehet problema ha igen, hogyl ehet megelozni szamitogepezes kozben?
De lehet ám.
És nem így és nem most fogod észrevenni.
14 éves koromban kaptam életem első számítógépét, én is sokat ültem előtte, mégsem volt baja a szememnek.
Aztán 2 és fél éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen (29 éves vagyok), ahol egész nap a számítógépen dolgozom, hát, hogy őszinte legyek, hamarosan bejelentkezem szemészhez, mert szemüvegre lesz szükségem.
Korábban a szövegszerkesztőben 100-ason volt a szöveg, tehát 2 és fél éve, most már 110-120-ason. És az apróbb számokat, betűket sem látom papíron rendesen elolvasni, hunyorognom kell.
Szóval igen, okozhat a számítógép ilyen problémákat.
Kb mínusz fél dioptria, nem olyan nagy tragédia. Később még jól jön amúgy is.
Szemüvegig fajuló szemromlás, az 99%-ban genetikai okú.
"Szemüvegig fajuló szemromlás, az 99%-ban genetikai okú."
Ez fura, ugyanis olyan munkahelyen dolgozom, ahol szinte mindenki számítógép előtt dolgozik és a dolgozók 90 százaléka szemüveges.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!