Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miért látok halványabban a...

Miért látok halványabban a bal szememmel?

Figyelt kérdés

A bal szememmel halványabban látok mint a jobbal. Nem teljesen élesek a 'képek'.. Van olyan eset, amikor a betűket/számokat nem látom rendesen, és emiatt félreolvasok.

Ez mitől lehet? Forduljak orvoshoz?

13|F

2017. jan. 14. 20:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet h szurkehalyog van a szemeden. Midenkepp menj orvoshoz és ott megvizsgalnak majd.
2017. jan. 14. 20:46
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy szürkehályogom van. De sokkal másabb a bal szemem, mint a jobb, mintha fel lenne dagadva. Sokat pislogok, hamar elfárad a szemem, és nagyon szokott fájni.

Köszönöm a választ! Ment a pacsi.

De azért a többiek is írhatnak.

2017. jan. 14. 21:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem szoktál úgy telefonozni pl. ágyban, hogy a fél szemedet eltakarja a párna és így csak fél szemmel nézed a képernyőt? Tudom, elég érdekes eset, de vannak akiknek ezért volt probléma a fél szemükkel. :D Mindenesetre menj szemészhez, lehet, hogy csak begyulladt és a váladékozástól/könnyezéstől látsz homályosan.
2017. jan. 14. 21:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Mindenképpen menj orvoshoz: ismerősömnél így kezdődött egy olyan szembetegség, ami, bár ritka, de végül vaksághoz vezetett volna, ha nem fordul orvoshoz.

Ő is homályosan látott egyik szemére, azt hitte, a szemfestéktől, hogy esetleg belement a szemébe, stb, de nem - valami betegség, egyre romlott, már 80 %-ban nem látott vele, de végül injekciózásokkal megállították, már jó neki :-)

2017. jan. 14. 21:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Lehet a jobb, a vezérszemed, mindenki jobban lát eyik szemével, de mindenképpen men szemészetre, hogy megnézzék, nincs-e valamilyen gond azzal a szemeddel, még az is lehet szemüveg kell.
2017. jan. 15. 07:54
 6/7 A kérdező kommentje:

#2.-nak: Nem, nem szoktam..

Köszönöm a válaszokat! Minél hamarább elfogok menni orvoshoz. Mindenkinek megy a pacsi! :)

2017. jan. 15. 13:26
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem is ez van. Nálam nem egyforma formájú a két szemgolyó (kerek,ovális), mivel más a fény beesési szöge, ezért ezt az agy úgy korrigálta, hogy az egyiket lebutította, a másikat pedig megerősítette. Így alakult ki, hogy mire orvoshoz mentem az egyik 2,75-ös, míg a másik 0,75-ös lett.

Menny el szemvizsgálatra, legfeljebb kapsz szemcsit!

2017. jan. 15. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!