Mennyi az a dioptriaszám amivel korrekció (szemüveg, kontaktlencse) nélkül nem tud "létezni" egy rövidlátó?
Figyelt kérdés
Azaz nem tud az utcán közlkekedni meg nagyon közelről sem ismer meg egy embert stb.2017. jan. 3. 18:42
1/6 anonim válasza:
Nekem 4 dioptria felett kezdődött ez. Végül a szemem romlása 6 dioptriánál állt meg.
2/6 A kérdező kommentje:
És mikor kezdtél el hordani szemüveget?
2017. jan. 3. 19:03
3/6 anonim válasza:
1.75 volt az első szemüvegem, de az első években még volt, hogy simán elindultam szemüveg nélkül a suliba mert elfelejtettem mosdás után visszavenni.
Mikor kb 4 dioptriánál tartottam, akkor kezdtem érezni, hogy szemüveg nélkül félember vagyok csak, mert abszolút nem tudok biztonságosan közlekedni (nem látom pl, hogy hová lépek).
4/6 anonim válasza:
11 éves koromtól van szemüvegem. 45 éve. 2,5-tel kezdtem, "5-ig ment fel". 3,5-nél már nem ismertem jól fel az embereket. Az utóbbi 10 évben javult, most 3,5 és 4,5, de nem tudok szemüveg nélkül létezni, viszont olvasni csak szabadszemmel tudok.
5/6 anonim válasza:
-8as szemem van 2.25-ös cilinderrel, a szememtől 15 centinél távolabbi dolgok homályosak, óvodásan kezdtem el, ahogy néztem olyan 2-es dioptriáig még pl városban sétáláshoz nem kell de iskolába, olvasáshoz már igen.
6/6 anonim válasza:
-3 felett már elég gáz, addig még valahogy elvagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!