Miért karikás a szemem?
16 éves vagyok (fiú) és nagyon zavar az, hogy a szemem alatt lilás karikák vannak. Táskák nem igazán, inkább csak karikák.
Általában 6-7 órát alszok.
Nagyon sokszor megkérdezik a tanáraim, barátaim, hogy beteg vagyok e, vagy alszok e eleget. Kipróbáltam azt is, hogy 8-9 órát alszok naponta, de nem nagyon változott semmi se.
A szüleim azt mondják, hogy genetika és hogy nem nagyon lehet ellene semmit se tenni, de azért mégis csak jól esne az, hogy amikor belenézek a tükörbe nem azt a nagy lila foltot látnám a szemem alatt.
Van valami módszer a karikák eltüntetésére?
Vagy esetleg menjek el orvoshoz?
Mitől lehetnek?
Ha kipihentnek érzed magad akkor nem alváshiány.
Sok minden lehet, ha a szüleidnek is ilyen akkor valószínűleg genetika. Ha nem lehet a túl sok kávé/energia ital, kevés folyadékfogyasztás, túlterheled a szemed a sok gépezéssel.
Amúgy a 6-7 óra alvás a te korodban elég kevés, de ahhoz, hogy a több alvás hatását kitapasztald, hónapok kellenek.
Sok mindent ráfognak manapság a genetikára, de érdemes elgondolkodni azon, hogy családon belül általában a helytelen életmód és táplálkozás is "öröklődik", így ezek hozzáadódnak az egyes betegségekre való hajlamhoz.
Kezdd azzal, hogy odafigyelsz a táplálkozásodra, mellette szedhetnél vitaminokat, étrendkiegészítőket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!