Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » -0,5 -0,75 dioptria még nem sok?

-0,5 -0,75 dioptria még nem sok?

Figyelt kérdés
2016. dec. 4. 16:26
 1/8 anonim válasza:
Egyáltalán nem :)
2016. dec. 4. 16:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem. Azzal az USA-ban még vezethetsz is szemüveg nélkül. Magyarországon nem ismerem a szabályozást.
2016. dec. 4. 16:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Pont ezt akartam,hogy vezetéshez már kell a szemüveg,de munkába vagy ha megyek valahova akkor nem?
2016. dec. 4. 16:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem -2 volt a legelső szemüvegem gyerekként...

Te látod, mihez kell szemüveg. Ha csak elmegyek sétálni a közeli erdőbe, én is lazán el tudok lenni nélküle, -4,5 mellett... Embereket persze nem ismernék fel 1 méterről sem s a virágot sem látnám meg a földön, ez utóbbi miatt mégis jobb szemüvegben menni :D.

2016. dec. 4. 16:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Mi a fenének vezetéshez ehhez szemüveg? Mit kéne látni? Nekem is ilyen és egyáltalán nem zavar, hogy a rendszámot 100 méter helyett csak 80-ról látom. Azért az autók is, meg minden más elég nagy, de biztosan nagyobb, mint egy E betű egyik szára.

Többet árt, mint használ, hosszabb távon nélküle már rosszabbul fogsz látni.

2016. dec. 5. 22:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem sok, de engem például zavar. Nekem -0,75 mindkét szemem és zavar, hogy nem látok rendesen, élesen, nem tudom elolvasni a kiírásokat, táblákat és az iskolában is szükségem van a látásomra. Én mindig hordok szemüveget/kontaktlencsét, ha elmegyek otthonról mert különben nem érzem magam jól.
2016. dec. 11. 11:46
 7/8 anonim válasza:
Nekem is pont ilyen a látásom, ha itthon vagyok nem hordok szemüveget csak pl suliban, mert hátul ülök és a szöveg a táblán homályos.
2016. dec. 11. 19:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Én -2-ig nem nagyon hordtam a szemüvegemet. Most, hogy -4, szinte állandóan rajtam van, pedig nem szeretem. A -0,5 szinte semmi. Pihentesd a szemedet, hátha segít.
2016. dec. 12. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!