Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Van különbség az olcsóbb és a...

Van különbség az olcsóbb és a drágább kontaktlencse folyadék minősége között?

Figyelt kérdés

Érdemes megvenni 3-4 ezer forintért a folyadékot, vagy jó a Rossmannos 800 forintos is?

Válaszokat előre is köszönöm.

2016. nov. 16. 21:29
 1/9 anonim ***** válasza:
62%

Szerinted?!

Most komolyan hogy lehet ilyen bugyuta kérdést feltenni?

Kontakt lencse folyadékokra szigorú szabályok vonatkoznak, nem tejet veszel.

Tökéletesen megfelel a 800 Ft-os is, annyira csodálkozom, hogy milyen buta népek vannak azoknak jó lesz a 4 ezres is.

2016. nov. 16. 21:54
 2/9 anonim ***** válasza:
53%
Évek óta a Rossmannos van nekem is ,teljesen meg vagyok vele elégedve.DM-est is vettem már.Azért olcsóbb mert nincsen doboza,meg nem jár hozzá tartó.Lehúzás optikában venni.Irracionálisan drága.
2016. nov. 16. 21:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szintén kontaktlencsés vagyok. Nekem eddig minden orvos azt mondta hogy mindegyik lencsefajtának megvan, hogy melyik folyadék kell/a legjobb hozzá. Én személy szerint egyáltalán nem ajánlok valami 800 forintos bóvlit. Ha sajnálod rá a 3-4000 forintot, akkor inkább rendel meg online. Én pl egy nagy és egy kis üveg lencsefolyadékot vettem 2500 forintért. :)
2016. nov. 16. 21:59
 4/9 anonim ***** válasza:
42%
Nem bóvli.Csak nem "világmárka",a 4000 Ft-osoknál a márkanevet fizeted meg.
2016. nov. 16. 23:56
 5/9 anonim ***** válasza:
85%

Nem jó az olcsó. A rossmannosnak kifejezetten rossz a tisztítóhatása. Te nem feltétlen érzékeled, vizsgálatnál kiderül. Nagyobb a fertőzés esélye és a légáteresztő-képessége is csökken.

Persze lehet a könnyösszetételed és a lencséd éppen olyan, aminél beválik. De kicsi az esély.

Nincsenek vizsgálati adatok, ahogy előttem is írták, nem mindegy milyen lencséhez milyen folyadékot használsz.

Plusz nem feltétlen ugyanolyan körülmények között gyártják. Erre sincs adat...

Az egyetlen, amit bevállalhatónak tartok, az a hidrogén-peroxidos folyadék, viszont abból a sajátmárkás sem annyira olcsó.

Ha spórolni akarsz, rendelj netes optikából olcsóbban. Ha az is sok, akkor inkább ne viselj lencsét, szerintem nem a látásodon érdemes filléreskedni.

2016. nov. 17. 19:48
 6/9 anonim ***** válasza:
57%
Én a netről szoktam rendelni 3x250ml, 3 tokkal 4000 forintért (optikában 3500 forint körül láttam 360ml-s üveget). Rendesen szoktam cserélni a folyadékot és tisztítani is a lencséket, de ez így jó sokáig elég. Ha sürgősen kell mert elfelejtettem rendelni, bár erre azért oda szoktam figyelni, hogy mindig legyen itthon, akkor van, hogy én is Rossmannosat veszek. Kipróbáltam már több fajta folyadékot is és igazából nem érzek köztük nagy különbséget, de valamiért az egyik szimpibb mint a többi és általában azt szoktam használni. Szerintem összetételükben van köztük különbség illetve biztos van olyan, hogy bizonyos lencsékhez megvan, hogy milyen folyadékot ajánlott használni valamint vannak különböző funkciójú oldatok is, de ezeket ellenőrzik, vizsgálják és lehetséges, hogy van különbség a minőségüket illetően, de az olcsóbb sem lehet káros vagy használhatatlan, különben nem árulhatnák.
2016. nov. 19. 13:25
 7/9 anonim ***** válasza:

eleve ott kezdődik, hogy nem minden folyadék jó minden lencséhez

[link]

2016. dec. 1. 19:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Igen, de itt most a kérdés a márkánál van, és nem azon, hogy melyikhez melyik jó?
2016. dec. 2. 20:28
 9/9 anonim ***** válasza:

" Igen, de itt most a kérdés a márkánál van, és nem azon, hogy melyikhez melyik jó?"

te most vagy a választ nem érted, vagy ami rosszabb a kontaktlencse-viselés egyik alapszabályát: azzal tisztítjuk a lencsét, ami megtisztítja, ártól függetlenül

2016. dec. 2. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!