Van itt olyan valaki, akinek a rövidlátása felnőttkorában is tovább romlik?
Tegnap optikusnál voltam, hogy csináltassak magamnak egy új szemüveget, és az optometrista hölgy aki vizsgált, nagyon megijesztett.39 éves vagyok és 2 dioptriát romlott a szemem másfél év alatt. Azt mondta, hogy minél hamarabb menjek el orvoshoz, mert ebben az életkorban ez igen szokatlan ( ezt sajna én is tudom). Amikor az előző szemüvegem csináltattam is volt egy kis progresszió de (akkor szemorvos vizsgált) azt mondták, hogy ez "belefér"
Megyek jövő héten szemészhez, de jó lenne addig ha valaki megosztaná velem a tapasztalatait, mert halálra aggódom magam.
biztos, hogy jól állapította meg a dioptrát? Azaz pl. a múlt héten úgy élted az életed, hogy 2 dioptriával volt gyengébb a szemüveged mint kellett volna? szerintem ez kizárt. -2 dioptriával már elég rosszúl lát az ember. nekem 28 évesen kezdett minuszos lenni -0,75 volt a kezdeti 36 éves koromra állt be -1,25-re. Nem a számítógépezés miatt, örököltem, de egész jól megúsztam ;)
az biztos, ha nem lazítod el teljesen a szemedet, akkor a gép minszosabbra méri, mivel fókuszálsz közelebbre és nem a végtelenbe nézel. Az olvasótábla a mérvadó, nem a gép! A gép max. pupillatágításban mutat közel helyes értéket, olyankor ugyanis a fokuszálóizmok is teljesen el vannak lazúlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!