Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Sasszem vélemény?

Sasszem vélemény?

Figyelt kérdés

Olyanok véleményét várom aki jártas illetve áteset ilyen jellegű műtéten.

Munkám miatt nagyon sokat ülök gépelőt ( napi 12 óra )

28 éves vagyok és a családban senkinek sem rossz a szeme, az enyém sem annyira vészes ami alatt azt értem hogy bőven el vagyok szemüveg nélkül de 25m ről már nem biztos hogy egy rendszám táblát le tudok olvasni pontosan.

Közel látásom tökéletes hála a munkámnak ... távolra pedig egyre rosszabb.

Jelenlegi új munkahelyem támogat egy védőszemüveget 25.000ft ig így kaptam is a lehetőségen persze ebbe tudnak dioptriát is rakni. Annyit tudok hogy távolra látok rosszul bal szemem 0,75 - jobb 0,5 vagyis amikor ilyen lencséket raktak a teszt szemüvegben vizsgálatkor akkor láttam a legkisebb számot is amit le kell olvasni.

Kérdésem hogy szemüveg vagy ez a "sasszem"?

Hallottam ilyet is olyat is de abban mindenki egyetértett hogy utána jobban fogok látni mint bármikor máskor.

Annyiban tér el a vélemény hogy utána iszonyatosan sebezhető lesz a szem ... igaz ez ?

Aki át eset ilyenen , megéri ?

Nem fog újra romlani a szemem ha utána védő szemüveget fogok hordani?

Minden vélemény érdekel.

Elnézést a sok kérdésért. :)

2016. okt. 19. 09:19
 1/4 anonim ***** válasza:

"Közel látásom tökéletes hála a munkámnak ... távolra pedig egyre rosszabb."

Ezt úgy érted hogy a távolság növekedésének arányában egyre rosszabb? Ugyanis ha időben változik a dioptriád akkor nincs értelme a lézeres kezelésnek és el sem végzik.

2016. okt. 19. 09:31
 2/4 A kérdező kommentje:

Rosszul fogalmaztam , szimplán rossz ha a 0,75-t lehet rossznak nevezni .... az biztos hogy élesen nem látok.

Kb 5 évvel ezelőtt az egyik napról a másikra vettem észre hogy egy XY távolságban lévő órát jól láttam eddig , másnap már nehezebben.

2016. okt. 19. 09:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha az alatt az 5 év alatt fix volt a dioptria hiba, például végig 0,75 és nem változott, akkor elvégezhető a kezelés. Ha változó akkor szemüveget azt lehet cserélgetni de a lézeres kezelést még ingyen sem szívesen ismételgetné az ember.
2016. okt. 19. 09:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem is pont ennyi, az biztos, hogy ennyiért nem kockáztatnék.
2016. okt. 19. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!