Gyenge a szemem, műteni sem lehet. A bal oldali 35%-os, a jobb pedig 5%-os. Igényeltem ezt a 90%-os utazási papírt, hogy ennyi jó legyen ebben, de elutasítottak. Annak idején is csak hosszas könyörgés után mentem át az alkalmasságin, amikor mentem dolgozni, mert ilyen szemmel nem mehetnék gépek közelébe (szerencsére megtanultam vigyázni magamra). Teljesen felháborít, hogy semmiféle támogatásra nem vagyok így jogosult, de még dolgozni is csak akkor mehetek, ha rendes az orvos? Ott a közmunka... Abból aztán tényleg meg lehet élni, gratulálok...Oda talán még fel is vennének ilyen szemmel. Szerencsére van rendes munkahelyem, egyszerűen csak rosszul esik a dolog. Ismerősömnek nem kell szemüveg, lát nélküle, és mégis megkapta azt a papírt (nincs más baja a szemének). Pluszban, amikor megyek haza délutános műszakból, péntekenként mennek bulizni a 20-25 év körüli kisebbségiek, mind makk egészséges, és 10-ből 8-nak van ilyen papírja. Mit tehetnék annak érdekében, hogy én is megkapjam ezt a papírt?
Adtál le kifejezetten az igényléshez kért szakorvosi véleményt? Azért kérdezem, mert nekem is csökkentlátás miatt van ilyen papírom és első körben elutasítottak anno, mert nem a nekik megfelelő módon volt kiállítva a szakvélemény...
Bár nem akarok hülyeséget mondani - nem emlékszem most pontosan - de mintha pont 35% lenne a határ amitől már nem kapod meg :(
2016. szept. 27. 16:41
2/5 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy ezzel lett volna a probléma, nekem el kellett vinnem az egyesülethez és ők beadták annak a szakorvosnak, aki később kiértékelte. Szóval, ebben ők döntöttek.
2016. szept. 27. 18:59
3/5 anonim válasza:
Bizottság elé se kellett menned? Nekem a szakvéleménnyel még el kellett mennem egy külön vizsgálatra. Három évente új szakvéleményt kell kérnem, újra felülvizsgálatra menni.
2016. szept. 27. 19:31
4/5 A kérdező kommentje:
Nem, bizottság elé egyáltalán nem kellett mennem, de ez 5 éve volt, nem tudom, akkoriban mi volt a rendszer. Nekem be kellett mennem a szemészetre, ott csináltak vizsgálatokat, utána a papírral be kellett mennem az egyesülethez, ők ezt odaadták egy szakorvosnak, majd felhívtak azzal, hogy sajnos nem vagyok jogosult :(
2016. szept. 27. 19:52
5/5 anonim válasza:
Nekem Magyar Államkincstáros igazolványom van, emelt összegű csaladi pótlékot kapok saját jogon, mint fogyatékkal élő személy, ehhez jár a 90, ill. 100%-os utazási kedvezmény. Tizedik éve kapom ezt és már nem teljesen emlékszem hogy anno hogy történet az első ügyintézés. Így azt tudnám neked tanácsolni, hogy keresd fel a szemorvosodat - ha kaphatsz kedvezményt ahhoz mindenképp kell az ő szakvéleménye - biztos tudja mi ennek a menete. És/vagy próbálj érdeklődni az államkincstárnál hogy jár-e neked ez a kedvezmény.
Igaz, most eszembe jutott hogy az is lehet a gond, hogy ezt jövedelemhez is kötik...
De lehet hogy vannak más utazási kedvezmények, nem csak ez a kincstári kártyához kötött, így egy próbát megér rákérdezni az orvosodnál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!