Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Egy színtévesztő miért nem...

Egy színtévesztő miért nem kaphat hivatásos jogosítványt ha van B kategóriája?

Figyelt kérdés

2016. szept. 27. 06:36
 1/10 anonim ***** válasza:
46%
Hogy ne veszélyeztethesse mások életét a szükségesnél nagyobb mértékben.
2016. szept. 27. 07:21
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem kicsit zavaró a dolog. A színtévesztős könyvben az orvosnál nem látom a számokat, felülvizsgálattal kaphattam B kategóriát és elvileg nem lehet hivatásos jogsim. Az életben nem keverem a színeket, sokat vezetek kisteherautót is, 20 éves vagyok, a reflexeim kiválóak és ülök egy 40-50 éves mellett én messziről látom a biciklist vagy a kiugró őzet ő meg az utolsó pillanatban és épphogy nem üti el, én meg már rég fékeztem vagy kikerültem volna. Úgyhogy ezt én nagyon nem értem.
2016. szept. 27. 07:34
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha nem haragszol meg nagyon, amit írtál, azt az olyanok írják, akiken még nem volt a színtévesztést korrigáló szemüveg. Jól gondolom? Ha azt felveszed, és körbenézel, meglepődsz majd.
2016. szept. 27. 09:01
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát én hivatásos sofőr leszek az enyhe színtévesztésemmel az biztos...ha kell akkor veszek majd szemüveget.
2016. szept. 27. 13:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha még fiatal vagy, akkor meg is érheted, hogy színtévesztő szemüvegben vezethetsz. Ezt még a jogosítványodba is be fogják írni. Adok rá tíz évet. Megjegyzés: pótszemüveg is kell majd.
2016. szept. 27. 20:55
 6/10 A kérdező kommentje:

16 vagyok...Úgy tudom már most is engedélyezve van. Igazából lesz*rom...ha törik, ha szakad nemzetközi kamionos leszek.

Meséltem sofőröknek a helyzetemről, és pofán röhögtek...azt mondták, ilyen f..zságot ritkán hallanak.

2016. szept. 27. 21:22
 7/10 Bognár Attila válasza:

Sziasztok!

Ez a szintévesztés mizéria egy nagy idiótaság! Én színtévesztő vagyok és soha semmilyen táblát sem nézek el a közlekedésben! Minden normális tiszta árnyalatú színt jól látok, csak a nagyon hasonló és halvány színű árnyalatok zavarnak meg. Ám ez a szabály mégis tönkrette az életemet ugyanis ez miatt nem mehettem se villanyszerelőnek, se kamionosnak és még targoncásnak sem! Most ott vagyok, ahol a part szakad. Hamarosan 3 gyermek büszke apja leszek és nem kereshetek eleget a buta szabály miatt! Ezt nem fogom annyibban hagyni! Már elkezdtem az orvosi részét kijárni a dolognak. Ha valaki ugyanúgy járt mint én és szeretne összefogni, akkor keressen bátran facen. A profilképemen a kislányommal vagyok fent. 😀

2017. jún. 9. 13:10
 8/10 A kérdező kommentje:
Megvan a hivatásos alkalmasságim azóta. :)
2017. jún. 13. 19:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Kicsit azért részletezhetnéd a dolgot a színtévesztők érdekében...

Átmentél a vizsgálaton csont nélkül, vagy külön vizsgálatra kellett menned, vagy... :)

2017. jún. 13. 20:46
 10/10 A kérdező kommentje:

Csont nélkül átmentem és kaptam a papírt. :)

Lehet annak idején kiskoromban félreanalizálták a dolgokat, mert neten is annó az összes tesztet hibátlanra csináltam.

2017. jún. 13. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!