A kékfényszűrőt meg lehet szokni?
Figyelt kérdés
Most csináltattam egy új szemüveget kékfényszűrős Hoya lencsékkel, és filmnézés közben nagyon zavar a tükröződés...2016. szept. 8. 05:10
1/6 anonim válasza:
Hát ez eléggé áltudománynak tűnik.
Először is mi az, hogy ebből-abból az eszközből több kék fény jön ki? Egy tiszta piros képből pl mennyi? Semennyi. Minden színt össze lehet rakni a vörös-zöld-kék komponensekből, ha az a 2 szín pontosan megegyezik, akkor a kék aránya is ugyanannyi bármi is bocsássa ki.
És ha ennyire aggódsz emiatt, akkor miért nem volt egyszerűbb a kék komponenst levenni a tv-n/monitoron (és persze nézni az így keletkezett még kevésbé színhű képet) ?
2/6 A kérdező kommentje:
Ez nem tudom, hogy kapcsolódik a kérdéshez
2016. szept. 8. 21:01
3/6 anonim válasza:
Úgy, hogyha a tv-n állítod be, máris nem kell a szemüveg és nem is lesz akkor tükröződés.
4/6 A kérdező kommentje:
Valóban, viszont akkor hatalmas színtorzulás lesz. Nem mellesleg nem is tud ilyet a tv-m.
Viszont nem ez volt a kérdés...
2016. szept. 9. 23:54
5/6 anonim válasza:
Mert a szemüvegtől biztos nem lesz színtorzulás, ha a kék egy részét át sem engedi...
6/6 A kérdező kommentje:
Nincs színtorzulás, csak csillog, ami idegesítő. Viszont ha még sosem próbáltál ilyen szemüveget nem értem minek válaszolsz.
2016. szept. 10. 19:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!