Normális, ha a távollátó szemüveggel homályosan látok közelre?
Azért érdekelt volna, ha a kérdező írt volna utána, hogy mi lett végül.
Ugyanebbe a helyzetbe kerültem a távollátás korrekciója okán, igaz én 43 éves vagyok, de nem hinném, hogy számít.
Közelre teljesen jól láttam eddig is szemüveg nélkül, de ezzel a szemüveggel közelre rosszul látok. Kb 1 arasznyi távolságtól biztosan és attól közelebb már egyre homályosabban. Nagyon zavaró. Lassan 1 hete próbálom megszokni, de nem is a távollátásnál van gond amire vettem. Ez így marha jó, ha közelre mindig le kell vennem, pláne, hogy olyan szempontból nekem sajnos speciálisabb az esetem, hogy a 2 szemem között van kb 1,5 dioptria eltérés sajnos és így sokkal rosszabbul látok, ha hirtelen leveszem a szemüveget.
Nem tudom ez jelentheti-e azt, hogy kicsit túl erős szemüveget kaptam. Olyat kaptam pont mint amit a géppel mértek, mert így láttam a legapróbb betűket-számokat a táblán...
Vizsgálaton a közelre látást persze nem próbáltatták meg a próba kerettel, lencsékkel.
Amúgy kb 1 hete hordom. Előtte nem használtam semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!