Kontaktlencsét hordhatok a uszodába vagy torna órán?
Uszodaba mindenkepp vedd ki:)
Tesiboran meg kiesik:D
Nem a semmiért tiltanak tőle, egy medencében, ami alapból veszélyes lehet, mert belepisilnke, és hadne mondjam mikkel érintkezel ott...a természetesvizekről meg ne is beszüljünk, ezeket a fertőzéseket a lencse miatt sokkal hamarabb elkapod, persze lehet semmi bajod nem lesz, de mivan ha mégis? Megéri megvakulni miatta?
Már hogyne lehetne??? A kontaktlencsét többek között pont a sportolás miatt fejlesztették ki. 20 éve van kontaktlencsém. Volt,h befolyt az úszószemüvegbe a víz, volt,h úszószemüveg nélkül merültem a vízbe. Az ég világon semmi nem történt! A tornaórás problémát meg nem is értem.
1-2 hét alatt meg lehet szokni a kontaktlencsét. Ha nem válna be, ki lehet próbálni másikat. Biztos vannak akik egyáltalán nem tudják megszokni, de elég ritka lehet.
Ha megdörzsölöd a szemed, piszkálod, akkor előfordulhat, hogy kiesik, viszont ha megfelelő lencsét használsz, ami rendesen illeszkedik a szemedre, akkor ez magától nem fog megtörténni. Futhatsz, ugrálhatsz, a labdával is fejbe dobhatnak (ezt nem is értem(: ), bent fog maradni a helyén. Tesi órán biztosan nem fog gondot okozni.
Sok helyen olvastam, hogy nem ajánlatos lencsével úszni mert nagyobb a fertőzésveszély...Igazából én is azt tartom logikusabbnak, amit valaki előttem is írt, hogy ugyanakkora mint mikor valaki lencse nélkül úszik, hiszen a szem mindkét esetben ugyanúgy érintkezik a vízzel, abban pedig lehetnek olyan vegyi anyagok, baktériumok, szennyeződések, amik valamilyen irritációt vagy fertőzést okozhatnak. Bár mondjuk gondolom azt sem véletlenül találták ki, hogy a lencséket nem szabad vízzel mosni, vízben tárolni...úgyhogy ez egy érdekes kérdés. Szerintem az a legbiztosabb, ha úszószemüveget használsz. Lehet kapni sokféle fertőtlenítő, tisztító folyadékot, tablettát is. Azt szokták még ajánlani, hogy ilyenkor napi lencsét használjon az ember és akkor azt csak beteszi, kiveszi, kidobja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!