Ha nem látom a 3d akkor nincs térlátásom?
Ha nem lenne térlátásod, már rég észrevetted volna. Legkésőbb akkor, mikor lefejeled a nyitott ajtót. Ha a hétköznapokban eltalálod a villanykapcsolót, fel tudod mérni, milyen gyorsan közeledik feléd az autó és el tudod venni a boltban a polcról a hátsó zacskó chipset is anélkül, hogy mindent letarolnál, akkor rendben van a térlátásod.
Ha a 3D képeket, filmeket nem látod, nem kell megijedni. Az anaglif képeknél (ezek azok, amiket két színnel jelenítenek meg és kétféle színű szemüveggel kell nézni) akár attól is előfordulhat a probléma, hogy a kép vagy a szemüveg színei nem megfelelők. A polarizált fénnyel működő 3D megjelenítésnél is előfordulhat technikai probléma: nem megfelelő a fény, nem jól veri vissza a vászon, valamiért nem jól szűr a szemüveg. Nekem például volt problémám IMAX mozinál, hogy kicsi volt rám a szemüveg, meghajlott a keret és nem volt párhuzamos a kettő, nem ugyanúgy láttam a jobbos és balos képet.
Ráadásul minden 3D megjelenítésre igaz, hogy meg kell szokni a látványt. Elsőre senkinek sem megy, hozzá kell szoktatni az agyadat, hogy megfelelően rakja össze a képet. És hiába a megszokás, néha akkor is előfordul, hogy néha nem jön össze.
Ezek a 3D-s képek nagyon trükkösek, nekem jó sokáig kellett próbálkoznom, mire rájöttem a technikára (közel van a kép de távolra kell nézni). Volt olyan ismerősöm, akinek egyáltalán nem sikerült, szerintem türelem és kitartás kell hozzá :)
A térlátásoddal szerintem semmi baj nincs, ha van két jól működő szemed.
Fogj egy kis labdát, add oda valami ismerősödnek, mondjad neki, hogy dobálgassátok egymásnak. Ha el tudod kapni akkor van térlátásod. Mert látod térben hogyan érkezik. Ha nem lenne térlátásod nem éreznéd a közelségét távolságát és könnyen mellé nyúlnál.
Ezek a tesztek is inkább ügyességi dolgok, én se látom, mégis van térlátásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!