Tegnap szemüveges lett a hétéves lányom. Egyik szeme +3, a másik +2-es. Mire lehet számítani hosszabb távon?
Nézz utána a reflexmasszázsnak. Sokat tud segíteni.
gyszintén a szemtorna.
Igen most olvastam, hogy végül is +2-eset még nem is kéne korrigálni, mert annyira tudják erőltetni a szemüket, +3-as az meg határeset - de hát nem látta jól a leolvasós táblát, ami a kicsik esetében ugyen ilyen ide-oda forgatott E betűket ábrázol. Utána volt pupillatágítós (pupillabénítós) műszeres vizsgálat, úgyhogy tuti nem az elbutáskodáson múlt.
Nagyon cuki amúgy, annyira örül a szemüvegének, madarat lehetne vele fogatni :) Reméljük, így is marad és szeptemberre megszokja a viselését.
De ezek a ténylegesen bemért értékek? Mert valamivel gyengébbet szoktak felírni.
Aranyos, hogy örül a szemüvegének. :)
Egyébként, ha jó kezekben akarod tudni a lányod, nyugodt szívvel tudom ajánlani Domsa Patrícia doktornőt.
Persze ezzel nem azt mondom, hogy rossz orvosnál voltatok, ne érts félre. :)
Azt mondta az orvos (na nem nekem, szülőkkel a lehető legkevesebb kommunikáció a cél... hanem a mellette álló medikának), hogy iskoláskor előtt a ténylegesen bemért értéket írják fel, nem kísérletezgetnek a dioptriákkal. Ha jövőre derült volna ki, akkor sűrűbb kontroll és több próbálkozás lenne az elején.
Kérdés, hogy ez Domsa Patríciához lehet-e menni a IX. kerületből? Merthogy ő, látom, a Madarászban rendel, nekünk meg, gondolom, a Heim Pál Üllői úti részlege a körzetes kórházunk. Na szeptemberben kell menni kontrollra, majd megkérdezem telefonon. Nagyon köszi a sok hasznos tanácsot, ha lehetne válaszonként háromszor nyomni zöld pacsit, megtenném :)
Nem tudom, mert nem vagyok szakmabeli, de nekünk eddig minden orvos kisebb dioptriát írt, mint amit bemértek. Pedig az én lányom sajnos kancsal (volt), és úgy tudom, olyankor jobban közelítenek a bemért értékhez, mint nem kancsaloknál. De passz, nem akarok hülyeséget írni vagy félrevezetni. ;)
Nem tudom sajnos, hogy mehettek-e hozzá, mert mi Pécsről járunk a doktornőhöz, így nekünk csak a magánrendelése jön szóba. De egyszer megnézte a Madarász utcában is, gond nélkül felvették hozzá, nem szóltak a lakcím miatt. :)
Javul.
Általában azoknak a gyerekeknek lesz felnőtt korukra 0-s a szeme, akiknek ilyentájt +0,5..+1.5 között van. (Igen a legtöbb gyerek távollátó, de korrigálják, ezért észre sem veszik). Vagyis valószínűleg maradni fog egy kis + dioptria.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!