Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Tegnap szemüveges lett a...

Tegnap szemüveges lett a hétéves lányom. Egyik szeme +3, a másik +2-es. Mire lehet számítani hosszabb távon?

Figyelt kérdés
Mondják, hogy ezek elég erős lencsék így kezdésnek, és hogy a gyerekek annyira tudják erőltetni a szemüvet még, hogy sokszor észre sem venni a látásproblémát (mi is csak iskola előtti szűrésre mentünk...). Vajon a jövőben javulni vagy romlani fog a látása? Nálunk senki se szemüveges a családban (illetve most már de), úgyhogy gőzöm nincs az ilyesmiről.

2016. júl. 27. 06:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nézz utána a reflexmasszázsnak. Sokat tud segíteni.

gyszintén a szemtorna.

2016. júl. 27. 07:10
 2/11 anonim ***** válasza:
Ez egyáltalán nem vészes, még ki is nőheti. Ha mégsem, akkor lehetséges, hogy átmegy mínuszba, ahogy nő.
2016. júl. 27. 07:30
 3/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, aranyosak vagytok. Utánanézek a masszázsnak is.
2016. júl. 27. 07:45
 4/11 A kérdező kommentje:
A pluszos az túllását jelent, igaz, nem rövidlátást? Tehát távolra lát jól, közelre rosszul?
2016. júl. 27. 09:09
 5/11 anonim ***** válasza:
Igen, jól mondod. De ilyenkor még annyira alkalmazkodóképes a szem, hogy a gyerek sokszor észre sem veszi, hogy "nem lát jól". :)
2016. júl. 27. 10:18
 6/11 A kérdező kommentje:

Igen most olvastam, hogy végül is +2-eset még nem is kéne korrigálni, mert annyira tudják erőltetni a szemüket, +3-as az meg határeset - de hát nem látta jól a leolvasós táblát, ami a kicsik esetében ugyen ilyen ide-oda forgatott E betűket ábrázol. Utána volt pupillatágítós (pupillabénítós) műszeres vizsgálat, úgyhogy tuti nem az elbutáskodáson múlt.

Nagyon cuki amúgy, annyira örül a szemüvegének, madarat lehetne vele fogatni :) Reméljük, így is marad és szeptemberre megszokja a viselését.

2016. júl. 27. 10:50
 7/11 anonim ***** válasza:
73%

De ezek a ténylegesen bemért értékek? Mert valamivel gyengébbet szoktak felírni.

Aranyos, hogy örül a szemüvegének. :)

Egyébként, ha jó kezekben akarod tudni a lányod, nyugodt szívvel tudom ajánlani Domsa Patrícia doktornőt.

Persze ezzel nem azt mondom, hogy rossz orvosnál voltatok, ne érts félre. :)

2016. júl. 27. 11:47
 8/11 A kérdező kommentje:

Azt mondta az orvos (na nem nekem, szülőkkel a lehető legkevesebb kommunikáció a cél... hanem a mellette álló medikának), hogy iskoláskor előtt a ténylegesen bemért értéket írják fel, nem kísérletezgetnek a dioptriákkal. Ha jövőre derült volna ki, akkor sűrűbb kontroll és több próbálkozás lenne az elején.

Kérdés, hogy ez Domsa Patríciához lehet-e menni a IX. kerületből? Merthogy ő, látom, a Madarászban rendel, nekünk meg, gondolom, a Heim Pál Üllői úti részlege a körzetes kórházunk. Na szeptemberben kell menni kontrollra, majd megkérdezem telefonon. Nagyon köszi a sok hasznos tanácsot, ha lehetne válaszonként háromszor nyomni zöld pacsit, megtenném :)

2016. júl. 27. 14:15
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mert nem vagyok szakmabeli, de nekünk eddig minden orvos kisebb dioptriát írt, mint amit bemértek. Pedig az én lányom sajnos kancsal (volt), és úgy tudom, olyankor jobban közelítenek a bemért értékhez, mint nem kancsaloknál. De passz, nem akarok hülyeséget írni vagy félrevezetni. ;)

Nem tudom sajnos, hogy mehettek-e hozzá, mert mi Pécsről járunk a doktornőhöz, így nekünk csak a magánrendelése jön szóba. De egyszer megnézte a Madarász utcában is, gond nélkül felvették hozzá, nem szóltak a lakcím miatt. :)

2016. júl. 27. 20:58
 10/11 anonim ***** válasza:

Javul.

Általában azoknak a gyerekeknek lesz felnőtt korukra 0-s a szeme, akiknek ilyentájt +0,5..+1.5 között van. (Igen a legtöbb gyerek távollátó, de korrigálják, ezért észre sem veszik). Vagyis valószínűleg maradni fog egy kis + dioptria.

2016. júl. 27. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!