Kontaktlencse esetén minden nap ki kell cserélni a tárolófolyadékot?
Igen, minden nap ki kell cserélni, különben nem fertőtlenít, és nem oldja le a szennyeződéseket rendesen. Ennek pedig fertőzés lehet a következménye.
Én 20 éve hordok lencsét és minden nap cserélem a folyadékot alatta. 60 ml a lóf..sz! Az utazó mennyiség. Nem is mindennapos használatra van a kis kiszerelés.
Nagy kiszerelést kell venni. Drága. Nekem az kb 1-1,5 hónapig elég.
De a lencse is drága. Ez sajnos ilyen ipar. Vagy marad a szemüveg.
Köszönöm, akkor mégis igaz amit írtak. És ha nem használom hanem csak tárolom akkor elég 3-5 naponta cserélni? A tájékoztatón ez áll.
Azt hittem, hogy a 60 ml elég lesz sokáig, mivel az optikus ajánlotta a kisebb kiszerelést, illetve ő javasolta, hogy elég 5 naponta cserélni. Viszont utánanéztem, a Rossmannban lehet kapni 360 ml-eset 1000 ftért és állítólag ugyanolyan jó.
Igen, köszönöm a segítséget, holnap veszek is, mert ez a 60 ml semmire sem elég. :)
És ha mondjuk 1 hétig nem hordom a lencsét akkor milyen gyakran kell cserélni a folyadékot? És ha kicserélem passzív állapotban akkor is át kell dörzsölni a folyadékkal vagy akkor elég csak kicserélni alatta?
mielőtt veszel valami olcsót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!