A -2,25és -2,50 szemüveg erősnek számít?
Illetve letudom tenni valaha is vagy örökké szemüvegesnek kell lennem? Műtéten és kontaklencsén nem gondolkoztam,(most kaptam meg a szemüveget) és nem is szeretnék!
A főorvos azt mondta, hogy a minuszos szem 18 éves korig romolhat utána meg áll(hat).. akkor azt jelenti, hogy utána letehetem, mert jól fogok látni vagy ugyanilyen erősségű szemüveg kellesz? 16/l

Elvileg ameddig nővésben van az ember addig romlik, utána megáll. Javulni nem fog, a túl nagyra nőtt szem (rövidlátó, minuszos) nem fog összemenni! Se vitaminoktól, se szemtornától...
Valószínűleg amilyen dioptriád lesz fiatal felnőtt korodban ugyanolyan lesz egész végig.

Nem erős, én ennyivel még nem hordtam szemüveget sem, anélkül is boldogultam.
Javulni nem fog, max rosszabb lesz. A kontaktlencse a legjobb megoldás egyébként ha utálod a szemüveget. A lencsével semmi gond nincs és nem is látszik, nem is érzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!