Szemműtét? Szükség van rá?
Az a helyzet, egy hogy 15 éves lány vagyok, első osztályos gimnazista, és 5-es korom óra megromlott a szemem, most már - 1.75-ös a szemüvegem, de ezzel is gyengén látok. Egyre csak romlik. Ja és van egy nagyon icipici kancsalságom is.. :S
1.) Visszakaphatom műtét nélkül a látásomat?
2.) Kancsalság ellen mit tegyek?
3.) Szemműtétet hány éves kortól csinálnak. 15 évesen is megcsinálják?
4.) Milyen ár körül forog egy ilyen műtét (kb.)?
5.) Szemerősító/ szemjavítő trükkök, szerek..?
Nézz körül ezen az oldalon, majdnem minden kérdésedre találsz majd választ. Az elején feljön egy jelentkezési lap ingyenes vizsgálatra, szerintem ha budapesti vagy, érdemes elmenned.
Szia! Én 16 éves lány vagyok. Boldog lennék ha "csak" -1,75-ös lenne a szemem. Az enyém -4,5-es és folyamatosan romlik. Ha Te nem látsz képzeld el, hogy nekem milyen lehet. Gyakorlatilag nem tudok szemüveg nélkül élni. Ha 20 percig nincs rajtam akkor megfájdul a fejem a szemem és egész napra kitart. Közlekednem is életveszélyes, mert szinte semmire nem bírok reagálni. (Sajnos volt, hogy kiesett mindkét lencse a szemüvegemből suliba gondolhatod milyen volt. Haza kellett hogy kísérjenek)
Szemműtétről: 18éves kor felett lehetséges és csak akkor ha legalább két éve nem romlott a szemed. Mert ha még romlik és megműtik akkor romlani fog utána is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!