Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemműtét? Szükség van rá?

Szemműtét? Szükség van rá?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, egy hogy 15 éves lány vagyok, első osztályos gimnazista, és 5-es korom óra megromlott a szemem, most már - 1.75-ös a szemüvegem, de ezzel is gyengén látok. Egyre csak romlik. Ja és van egy nagyon icipici kancsalságom is.. :S

1.) Visszakaphatom műtét nélkül a látásomat?

2.) Kancsalság ellen mit tegyek?

3.) Szemműtétet hány éves kortól csinálnak. 15 évesen is megcsinálják?

4.) Milyen ár körül forog egy ilyen műtét (kb.)?

5.) Szemerősító/ szemjavítő trükkök, szerek..?

2010. ápr. 5. 21:17
 1/9 anonim ***** válasza:

[link]

Nézz körül ezen az oldalon, majdnem minden kérdésedre találsz majd választ. Az elején feljön egy jelentkezési lap ingyenes vizsgálatra, szerintem ha budapesti vagy, érdemes elmenned.

2010. ápr. 5. 21:24
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia! Én 16 éves lány vagyok. Boldog lennék ha "csak" -1,75-ös lenne a szemem. Az enyém -4,5-es és folyamatosan romlik. Ha Te nem látsz képzeld el, hogy nekem milyen lehet. Gyakorlatilag nem tudok szemüveg nélkül élni. Ha 20 percig nincs rajtam akkor megfájdul a fejem a szemem és egész napra kitart. Közlekednem is életveszélyes, mert szinte semmire nem bírok reagálni. (Sajnos volt, hogy kiesett mindkét lencse a szemüvegemből suliba gondolhatod milyen volt. Haza kellett hogy kísérjenek)

Szemműtétről: 18éves kor felett lehetséges és csak akkor ha legalább két éve nem romlott a szemed. Mert ha még romlik és megműtik akkor romlani fog utána is.

2010. ápr. 5. 21:28
 3/9 A kérdező kommentje:
:(:(:(
2010. ápr. 5. 21:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Megint a 16/l vagyok: Nekem is műtve lesz a szemem amint a feltételeknek megfelelek. Januárban voltam kontrollon (évente megyek) akkor nem romlott a szemem. Örültem is neki, de már most romlott a szemem. Suliban orvosi vizsgálaton is kiderült. Szóval megint lőttek a műtétnek :) Ha nincs ez a két éves téma, hogy két éve nem romlott a szemed akkor nem műtik mivel a műtét után ugyan úgy romolhat. Szóval még várnom kell...
2010. ápr. 5. 23:49
 5/9 A kérdező kommentje:
:( Nekem is... :( De az a baj, hogy így a gyerekkoromat teljesen elrontom, hogy nem látok normálisan :(
2010. ápr. 6. 14:47
 6/9 anonim ***** válasza:
Mióta van szemüveged?
2010. ápr. 6. 15:56
 7/9 A kérdező kommentje:
Általános iskola, ötödikes korom óta.
2010. ápr. 6. 15:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem 9 éve :)
2010. ápr. 6. 16:08
 9/9 A kérdező kommentje:
:( Nekem ez így kb. 4 év:S
2010. ápr. 6. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!