Mennyi egy havi kontaklencse?
Elég drága (márkától, fajtától függően a havi 4-9 ezer között van, egy doboz), főleg, hogy nem lehet annyi ideig viselni mint a szemüveget, tehát 12-14órát nem kellemes viselni. 8-12 a max ajánlott idő. Én pl nem tudom használni mert száraz a szemem a fogamzásgátló miatt, szúr. Valamint cylinderes vagyok, nem ajánlották, mert különböző értékű a két szemem.
Valamint nem tudod bármikor levenni/kivenni. A neten úgy tudod rendelni, hogy megadod az értékeket. Ha a két szem dioptriája, akkor értelemszerűen két dobozzal kell venni, az egyik dobozban az egyik szemed értékéhez való lencse van, a másikban a másikhoz való, illetve van akinek a két szemén pl a könnytermelés nem egyforma, így az egyiknek pl több vizet kell tartalmaznia stb.. A fajtát és az értéket a doki dönti el, hisz kb 1 óra az első vizsgálat is, hogy megtanítsa a dolgokat, addig nem is engednek el amíg nem tudod kivenni és betenni. Utána fél évente erősen ajánlott a szemészeti vizsgálat.
Nem olyan drága, nekem 3 hónapra 5500 ft. Neten rendelve. Optikában van ahol dupla ennyi volt.
Optikába lencse vizsgálat és betanítás után rendelheted meg a lencsét, amiből előtte próbalencsét is kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!