Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Sos! Otthonhagytam a kontaklen...

Sos! Otthonhagytam a kontaklencse folyadékot?!

Figyelt kérdés
Otthonhagytam a folyadékot meg a tokot is. Tegnap a ásványvízben feloldottam kis sót és a kupakokba raktam bele a kontaktlencséket. Ma szeretném hordani meg még holnap is így csinálnám utánna eldobnám. Begyulladhat tőlle a szemem, lesz e bajom tőlle?

#folyadék #kontaktlencse #otthonhagytam
2016. márc. 19. 08:36
 1/4 anonim ***** válasza:
A fiziológiás sóoldat 0,9 tömeg%-os, ez nagyjából 1 liter vízbe egy csapott evőkanál só. Esetedben a fele is bőven elég, viszont érdemes lenne a sós vizet forralnod pár percig, és lehűtve használni. Ha nincs tisztítófolyadékod se, akkor fokozottan ügyelj a kézfertőtlenítésre, amikor a lencsével foglalkozol, mielőtt beleteszed a szemedbe ill. a kupakba, öblítsd is le a sóoldattal.
2016. márc. 19. 09:08
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon köszönöm szépen!!!! És szerinted eldobjam utánna vagy ha áztatom 1 napig a rendes folyadékban utánna használhatom megint?
2016. márc. 19. 09:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem lett tőle bajod?
2016. júl. 9. 08:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is jártam így hogy otthonmaradt a lencse cucc és hát kiesett a lencse. Lehet rossz ötlet volt de visszatettem és égett a szemem amíg ne mvolt elég könny de kibírtam.
2016. aug. 29. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!